Hirdetés
. Hirdetés

7 billió dollár értékű részvény van kitéve a kriptovaluta kockázatoknak

|

A változékony digitális eszközök növekvő jelentősége számos kihívást jelent a befektetők és a vállalatok számára.

Hirdetés

A New York-i MSCI kritikus döntéstámogató eszközöket és szolgáltatásokat nyújt a befektetők számára az egész világon. A most kiadott új elemzésük szerint a kriptovaluták kockázatai folyamatosan "bekúszhatnak" a portfóliókba, függetlenül attól, hogy a befektetők kriptoszkeptikusok vagy kriptohívők.

Az MSCI elemzése szerint legalább 52, összesen 7,1 billió dolláros piaci kapitalizációt képviselő vállalatnak van valamilyen kriptovaluta kitettsége. A Coinbase típusú all-in szereplőktől kezdve az olyan Bitcoin-mérleget vezető cégekig, mint a Tesla és a MicroStrategy, egészen a JPMorgan Chase-hez hasonlóan a kriptopiaci szolgáltatásokban megmártózókig, széles a skála - jelentette a Bloomberg.

Az MSCI jelentése szerint a változékony digitális eszközök növekvő jelentősége számos kihívást jelent a befektetők és a vállalatok számára egyaránt, mivel megpróbálják felmérni a vele járó környezeti, társadalmi és irányítási kockázatokat. Ezek közé tartozik minden, a kriptobányászatból származó üvegházhatású gázkibocsátástól kezdve a kriptókra vonatkozó számviteli szabványok hiányán át a hálózatok működtetését övező átláthatósággal kapcsolatos kérdésekig.

"Az igazán egyszerű kérdések itt kezdenek igazán trükkössé válni. Például, hogy ki ismeri a vállalaton belül a jelszót, amellyel hozzáférhetünk a privát anonim pénztárcánkhoz, amelyben például egymilliárd dollárnyi bitcoint tárolunk? És hogyan ellenőrzi ezt?" - mondta Harlan Tufford, aki az MSCI észak-amerikai vállalatirányítási kutatását vezeti.

Hirdetés

A kihívást tovább növeli, hogy a jelek szerint a vállalati igazgatótanácsok tagjainak nincs kellő kripto-szakértelemük. Az MSCI mintegy 6500 igazgatótanácsi tag életrajzát kutatta át, és azt találta, hogy 64 vállalatnál mindössze 79 embernél volt kriptopénzre vagy blokkláncra vonatkozó utalás, míg 1114-nél kiberbiztonságra vonatkozó utalás. A "kockázatkezelésre" való keresés eközben 5 155 találatot hozott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.