Hirdetés
. Hirdetés

8,5 milliárd dollárért kelt el a BEA

|

Megegyezett az Oracle és a BEA Systems. Az Oracle 19,375 dollárt fizet részvényenként, ami összesen 8,5 milliárdot jelent.

Hirdetés

Kimozdult a holtpontról a BEA-Oracle kötélhúzás, és ugyanazzal a lendülettel meg is egyezett a két vállalat. Tavaly ősszel az Oracle akvizíciós ajánlatot tett a BEA-nak részvényenként 17 dolláros áron. A BEA igazgatótanácsa azonban kevésnek ítélte a 6,7 milliárd dollárnak megfelelő összeget, és 21 dollárt javasolt. Az Oracle lehetetlenül magasnak minősítette az árat, és határidőt is szabott, amíg hajlandó volt tárgyalni. A határidő lejárt, a BEA tartotta magát álláspontjához.

Most úgy tűnik, a két vállalat megtalálta az arany középutat, méghozzá a 19,375 dolláros részvényenkénti árfolyam formájában, ami 8,5 milliárd dollárnak felel meg. A felek reményei szerint a tranzakció ez év közepén zárul le.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.