Hirdetés
. Hirdetés

`98 - Lucent-per a Cisco ellen

|

Éppen tíz éve, hogy a Lucent keresetet nyújtott be a Cisco ellen, amelyre a Cisco ellenkeresettel válaszolt.

Hirdetés

A Lucent szerint a Cisco nyolc, adathálózatokkal kapcsolatos szabadalmát sértette meg. Arra kérték a delaware-i amerikai kerületi bíróságot, hogy tiltsa meg a Ciscónak a Lucent technológiák használatát, és ítéljen meg kártérítést a Lucent javára. Mindez azt követően történt, hogy az elmúlt 18 hónap során nem sikerült egyezségre jutniuk a Ciscóval a szabadalmak ügyében.

A kérdéses szabadalmak az útválasztókban, frame relay hálózatokban és ATM berendezésekben használatos technológiákra vonatkoznak. A pert épp akkor indítja a Lucent, amikor a Cisco legfőbb piacán, az adathálózatok területén szeretne terjeszkedni.

Később a Cisco hasonló tárgyú ellenkeresettel élt. A két cég egyéves pereskedés után peren kívül megegyezett. Megállapodtak, hogy licencben veszik egymástól a per tárgyát jelentő szabadalmakat. A megegyezés egyéb részletei nem kerültek nyilvánosságra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.