Hirdetés
. Hirdetés

A biztosítók és a digitalizáció

|

A 2020-ban éles üzembe állított EU-s pénzforgalmi irányelv, a psd2 miatt nyitottá vált banki ökoszisztéma számos szolgáltatás-innovációt kínál a biztosítótársaságok számára is.

Hirdetés

Hirdetés

Az átállás után azonban továbbra is az ügyfél- és kockázatkezelést helyezik majd a középpontba, de a digitális trendeket figyelembe véve az ügyfélélmények fejlesztésére és iparágakon átívelő együttműködésre törekednek a jövőben. A Deloitte jövőkutató tanulmánya szerint 2025-ben háromféle működési modell fogja uralni a biztosítási piacot: az úgynevezett központosított biztosító (core insurer) modell, amely a vevői élményt beépíti a klasszikus biztosítási termékekbe.

A túlbiztosító (beyond insurer) modell, amelybe tartozó társaságok kiegészítő szolgáltatásokat nyújtanak, és hozzáadott értéket képviselnek ügyfeleik számára. Illetve az exponenciális biztosító (exponential insurer) modell, amelyben a társaságok együttműködést alakítanak ki új piaci szereplőkkel (insure-tech) vagy más iparági szereplőkkel, hogy növeljék piaci részesedésüket, foglalta össze Balogh Zsolt, a Liferay Hungary ügyvezetője.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.