Hirdetés
. Hirdetés

A Blu-ray hónapokkal előzheti meg a HD-DVD bevezetését

|

Úgy tűnik, a Blu-ray lemezeket támogató lejátszók kereskedelmi forgalomba kerülése három hónappal előzheti meg a konkurens HD-DVD lejátszók debütálását.

Hirdetés

Az utóbbi formátumot támogató Toshiba a CES kiállításon jelentette be, hogy két lejátszóval jelentkezik az amerikai régióban, de leghamarabb márciusban. A készülékek ára 500 és 800 dollár lesz. A Sanyo Electric vállalat csak az év második felében tud HD-DVD lejátszókat piacra dobni, amiket egyébként egy másik vállalat OEM termékeiként találhatunk majd a polcokon.

Ezzel szemben a Blu-ray formátum mögött álló Sony, miután bemutatta lejátszóinak legutóbbi prototípusát, hozzátették, várhatóan nyár elején kerülhetnek azok piacra. A készülékek várható áráról nem nyilatkoztak. A Sharp elárulta, hogy legalább az év közepéig várni fog saját lejátszóinak bemutatásáig, s a Panasonic, valamint a Philips is hasonlóan időzít. Árról egyedül a Pioneer beszélt. Ők szintén június környékéig várnak a piacra lépéssel, amikor is első lejátszójukat 1800 dolláros áron készülnek kínálni.

A késést sokak szerint azért engedhetik meg maguknak a gyártók, mert a legfőbb Blu-ray lejátszóként funkcionáló eszköz, a Sony PlayStation 3 a legutóbbi információk szerint csak novemberben kerülhet boltokba. Annak ára nem emelkedhet 4-500 dollár fölé, s ezt követően megindulhat a formátum nagyobb ütemű terjedése. Ezzel szemben az SCEI még mindig tartja magát ahhoz, hogy a PS3 premierjét tavaszra időzítik. Ebben az esetben pedig a késlekedés azzal magyarázható, hogy inkább kivárják a vásárlók első reakcióit, és ettől teszik függővé saját termékeik árpolitikáját.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.