Hirdetés
. Hirdetés

A Bosch Rexroth megvásárolja a Kassow kobotgyártó többségi részét

|

A következő években a kobotok piaca várhatóan évente 15-20 százalékkal fog növekedni.

Hirdetés

A Bosch Rexroth többségi részesedést szerez a Kassow Robots-ban, a dániai székhelyű, 7 tengelyes kollaboratív robotkarok fejlesztőjében. A felvásárlás pénzügyi részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A felvásárlás, amely még hatósági jóváhagyásra vár, várhatóan 2022 folyamán zárul le.

A Bosch szerint a felvásárlás lehetővé teszi, hogy teljeskörű megoldásokat kínáljon, különösen a fogyasztási cikk és a mobilitási ipar számára, beleértve az akkumulátorgyártást, valamint a félvezetőgyártást. A Kassow portfóliójában öt kobot található, köztük 850 mm-től 1800 mm-ig terjedő átfogó képességgel és 5 kg-tól 18 kg-ig terjedő hasznos teherbírással.

Hirdetés

"A kollaboratív ipari robotok a jövő sokoldalú gyárának újabb fontos építőkövei. A rugalmas robotrendszerek iránt óriási az igény. A következő években a kobotok piaca várhatóan évente 15-20 százalékkal fog növekedni. Szeretnénk kihasználni ezt a potenciált, és a Kassow Robots kollaboratív robotjaival bővíteni a portfóliónkat" - mondta Dr. Marc Wucherer, a Bosch Rexroth igazgatótanácsának az értékesítésért és a gyárautomatizálásért felelős tagja.

A Kassow Robots az Automatica 2018 kiállításon lépett ki a lopakodó üzemmódból. A céget 2014-ben alapította Kristian Kassow, a kobotok vezető fejlesztőjének számító Universal Robots korábbi társalapítója. A Kassow, Esben Østergaard és Kasper Støy által 2005-ben alapított Universal Robotsotot alig 10 évvel később a Teradyne vásárolta fel 285 millió dollárért.

Kassow azután távozott az Universal Robots-tól, hogy neki és Enrico Krog Iversen akkori vezérigazgatónak eltérő elképzelései voltak a vállalat irányáról. Az Universal után Kassow több pozíciót is betöltött az NKT Flexiblesnél, amely rugalmas csővezetékeket szállít az offshore és a vegyipar számára, majd az Aldebaran Roboticsnál a Romeo humanoid robot projektvezetője volt, és közel három évig a Movebot ApS társalapítójaként is tevékenykedett.

A mostani ügylet miatt a szakember nem tervezi a távozást, sőt elmagyarázta, hogy miért perspektivikus cége számára az új többségi szakmai befektetővel való együttműködés. "A Bosch Rexroth személyében olyan partnerre találtunk, amely nemzetközi szinten vezető szerepet tölt be a gyári automatizálásban, és segíthet üzleti tevékenységünk bővítésében. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy új piacokat nyissunk meg a kobot-portfóliónk számára" - mondta Kassow.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.