Hirdetés
. Hirdetés

A brit technológiai beruházások megnégyszereződnek, és lekörözték Európát

|

A befektetések szintje iparáganként nagymértékben eltér.

Hirdetés

A British Business Bank jelentése szerint a kisebb brit "deep tech" vállalkozásokba történő tőkebefektetések az elmúlt öt évben közel háromszorosára nőttek, az Egyesült Államok és Európa többi részének növekedését felülmúló tranzakció-növekedésnek köszönhetően - jelentette a Bloomberg.

A jelentés szerint az Egyesült Királyságban 78 százalékkal nőttek az ügyletek, míg az Egyesült Államokban 66 százalékos, a kontinensen pedig 73 százalékos volt a növekedés. Ennek ellenére a befektetőknek történő tőkeeladásból származó összeg messze elmaradt az Egyesült Államoktól, ahol a piac sokkal érettebb: egy átlagos brit kis technológiai vállalat hat finanszírozási forduló után mintegy 24 millió fontot (33,8 millió dollárt) kapott. Ez kevesebb, mint egynegyede az átlagos amerikai vállalkozásokénak.

Hirdetés

A jelentés szerint a technológiai befektetések segítettek abban, hogy a kisvállalati forrásbevonás teljes összege tavaly 8,8 milliárd fontra emelkedett az Egyesült Királyságban, ami a legmagasabb szint a nyilvántartások 2011-es kezdete óta. Az idei első negyedévi forrásgyűjtés szintén új csúcsot ért el, a vállalatok 4,5 milliárd fontnyi befektetést kaptak.

"A befektetések szintje iparáganként nagymértékben eltér, a befektetők számára továbbra is az Egyesült Királyság virágzó technológiai ágazata a legvonzóbb, amely a brit kisebb vállalkozásokba történt összes tőkebefektetés 46 százalékát teszi ki" - áll a British Business Bank jelentésében.

A technológiai cégeknél az értékelések az egekbe szöknek, ahogy a befektetők pénzt öntenek az iparágba, és a brit startupok tőkebevonási fordulói több százmillió dollárra ugrottak. A CMR Surgical Ltd. nevű robotikai gyártó több mint 200 millió dollárt szeretne bevonni egy olyan üzletben, amely akár 2 milliárd dollárra is növelheti piaci értékét - mondták áprilisban az ügyet ismerő személyek. A londoni székhelyű egészségügyi alkalmazás, a Babylon ebben a hónapban állapodott meg egy biankó csekk céggel való egyesülésről 4,2 milliárd dolláros értékelés mellett, mindössze két évvel azután, hogy 550 millió dollárt kapott a befektetőktől - közölte a Bloomberg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.