Hirdetés
. Hirdetés

A CenturyLink felvásárolja a Savvis-t

|

Két és fél milliárd dollárért vásárolja fel a CenturyLink a hosztinggal foglalkozó Savvist. A két cég egyesülésével egy erős globális hoszting cég jön létre.

Hirdetés

A vételárat készpénzből és részvényekből fizetik ki. A cég felvásárlásából létrejövő új vállalkozást elsődlegesen a Savvis vezetősége igazgatja majd, ez a cég adja az új CEO-t, aki Jim Ousley lesz.

Az összeolvadás következtében a CenturyLink a Savvis menedzselt hoszting szolgáltatásait meglévő ügyfeleinek is tudja majd kínálni.

A CenturyLink az Amerikai Egyesült Államokban ismert 16 adatközpontja révén, míg a Savvis kolokációs és menedzselt hoszting szolgáltatásokat nyújt Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában.

A Savvis bevételeinek nagy része Észak-Amerikából származik (83 százalék), 13 százalék Európából és 4 százalék Ázsiából. A cég 2011 első negyedévében 1,8 millió dollár mérleg szerinti veszteséget produkált, 257 millió dollár bevétel mellett. A CenturyLink május elején ismerteti részletesen pénzügyi helyzetét, de ismert, hogy az utolsó negyedévben 1,72 milliárd dolláros forgalom mellett 232 millió dolláros nyereséget termelt.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.