Hirdetés
. Hirdetés

A Ciscóé lesz a WebEx

|

A Cisco bejelentette, hogy felvásárolja az on-demand (igény szerinti) együttműködésen alapuló alkalmazásokat szállító WebExet.

Hirdetés

A megállapodás értelmében a Cisco nyilvános vételi ajánlatot tesz a WebEx forgalomban levő részvényeire, részvényenként 57 dolláros áron, és átvállalja a még le nem hívott részvényjuttatásokból keletkező kötelezettségeket. Mindez együttesen mintegy 3,2 milliárd dolláros - a WebEx készpénzállományának figyelembevételével pedig nettó 2,9 milliárd dolláros - vételi árat jelent. A WebEx felvásárlása várhatóan a 2007-es pénzügyi év negyedik negyedévében zárul le, és a Cisco számítása szerint a tranzakció semleges hatással lesz a 2008-as pénzügyi év nem GAAP szerinti jövedelmére.

A WebEx portfoliója olyan technológiákat és szolgáltatásokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a vállalatoknak, hogy valós idejű és aszinkron konferenciákat tartsanak az interneten, illetve megosszák web alapú dokumentumaikat és munkatereiket. A céges webkonferencia-megoldások révén kisebb és nagyobb szervezeteknél egyaránt javítható az alkalmazottak együttműködése, teljesítménye és hatékonysága. A WebEx sikerének kulcsa az előfizetéses szolgáltatásokra épülő stratégia volt, és a Cisco a jövőben is az üzleti modell a megtartását tervezi.

"Az együttműködésen alapuló munkavégzés növekvő fontossága miatt a vállalatok olyan tartalmas kommunikációs eszközöket keresnek, amelyek elősegítik a minél hatékonyabb munkavégzést" - mondta Charles H. Giancarlo, a Cisco fejlesztési igazgatója. "A Cisco és a WebEx együttesen olyan vonzó megoldásokkal fog előállni, amelyek felgyorsítják az üzleti kommunikáció e hullámát" - tette hozzá. "A Cisco véleménye szerint a hálózat mint platform és a WebEx technológiája és szolgáltatásportfoliója erősíteni fogja a Cisco vezető pozícióját az egységes kommunikáció és közös munkavégzésen alapuló alkalmazások piacán, miközben az új és egyedülálló üzleti modellnek köszönhetően a Cisco fokozhatja jelenlétét a gyorsan növekvő KKV szegmensben."

A tranzakció lezárását követően a WebEx a Cisco fejlesztési osztályának részévé válik, úgy, hogy közben megőrzi saját üzleti modelljét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.