Hirdetés
. Hirdetés

A Dell átalakul, s már csak a negyedik legnagyobb Nyugat-Európában

|

A Dell két helyet visszacsúszva már csak a negyedik legnagyobb PC-szállító Nyugat-Európában, ahogy a tevékenységének súlypontját igyekszik áthelyezni a gyártásról a szolgáltatásra.

Hirdetés

A Gartner legutóbbi PC-szállítási adatai szerint 13,6 millió készüléket szállítottak ki Nyugat-Európában az idei második negyedévben, ami 2,4 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában.

A HP 20,2 százalékkal megtartotta vezető helyét annak ellenére, hogy 13 százalékos piaci részesedés vesztést volt kénytelen elkönyvelni. A Dell részesedése 13 százalékról 8,7-re esett. A legnagyobb nyertes a Gartner adatai szerint az Acer, amely 15,3 százalékra növelte részesedését, s a második helyre küzdötte fel magát. Az Acer, amely 42,3 százalékkal nőtt, a harmadik helyen áll pillanatnyilag.

„Az Asus kiemelkedőt nyújtott a termékportfoliójának diverzifikálásában, amely érintette a mobil PC-k, a desktopok, tabletek és egyre inkább ultrabookok kínálatát is, s attraktív árakkal jelentek meg minden szegmensben” – mondta Meike Escherich, a Gartner vezető elemzője.

Ugyanakkor Escherich megjegyezte, hogy a PC-ellátásról a professzionális piacokon megoldásszállításra való átállás még folyamatban van, s ezt átrendezheti a piaci arányokat, s hozhat piaci részesedés növekedést például a Dellnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.