Hirdetés
. Hirdetés

A digitális ikerpiac növekedését befolyásoló trendek

|

A digitális iker piac mérete 2028-ra várhatóan eléri az 5545,2 millió dollárt.

Hirdetés

A piackutató Valuates Reports adatai szerint a digitális iker (digital twin) piaca típusonként szegmentálódik - alkatrész-iker, termék-iker, folyamat-iker, rendszer-iker stb. - repülőgép- és védelmi ipar, autószektor és közlekedés, gépgyártás, energia és közművek, és egyéb területek szerint - olvasható a Globális elemzés és iparági előrejelzés 2022-2028 kiadványban.

A globális digitális ikerpiac mérete az előrejelzések szerint hat év múlva eléri az 5545,2 millió dollárt a 2021-es 1951,2 millió dollárról, az éves átlagos növekedési üteme (CAGR) várhatóan 15,9%-os lesz.

Hirdetés

A növekedést ösztönző főbb tényezők

A piaci növekedés oka a digitális ikertechnológia emelkedő használata számos, a fent említett iparági vertikumban, ami annak köszönhető, hogy a technológia népszerűsége arányosan nő azzal, ahogy az ipar 4.0-ra való összpontosítás egyre nagyobb hangsúlyt kap. A digitális iker lehetővé teszi a virtuális rendszeralapú tervezési folyamatot, így bármely berendezés vagy rendszer sokkal aktívabb szerepet játszhat. A technológia a gép pontos digitális reprodukciójával segíti az üzemeltetőket az egyedi jellemzők, a teljesítmény és a lehetséges hibák megértésében a virtuális szimulációs modellen.

Az olyan előnyök, mint a jobb K+F és a nagyobb hatékonyság, amelyeket a digitális ikerpár kínál, várhatóan ösztönzik piacának növekedését. A digitális ikrek felhasználása hatékonyabb termékkutatást és -tervezést tesz lehetővé, mivel rengeteg adat keletkezik a várható teljesítményeredményekről. Ezek az adatok olyan meglátásokhoz vezethetnek, amelyek segíthetik a szervezeteket a szükséges termékmódosítások elvégzésében, mielőtt azok a gyártásba kerülnének. A digitális ikrek segíthetnek a termelési rendszerek tükrözésében és nyomon követésében még azután is, hogy egy új termék már gyártásba került, azzal a céllal, hogy a teljes gyártási folyamat során elérjék és fenntartsák az optimális hatékonyságot.

A digitális ikreket az autóiparban az adott jármű virtuális másolatának létrehozására lehet használni. Ez rögzíti a jármű működési adatait, és segíti a jármű általános teljesítményének, valamint a kapcsolódó funkcióknak a kivesézését. Ez a növekvő alkalmazás az autóiparban szintén a digitális ikrek piacának növekedését fogja ösztönözni. A Tesla Motors például nagymértékben befektetett a digitális ikertechnológiába, hogy nagyobb szolgáltatást és megbízhatóságot nyújtson az autótulajdonosoknak. A Tesla minden egyes eladott autója digitális ikert kapott. A Tesla ezután az egyes járművek szenzoradatai alapján módosítja a szoftvert, és frissítéseket terjeszt a termékeihez. Ez az adatvezérelt szoftverfejlesztési folyamat hatékonyabb erőforrás-elosztást tesz lehetővé, valamint sokkal jobb felhasználói élményt nyújt az autótulajdonosok számára.

A felhasználók továbbá a digitális iker segítségével tanulmányozhatják a termék életciklusának meghosszabbítására, a gyártás és a folyamatok javítására, valamint a termék létrehozására és a prototípusok tesztelésére vonatkozó ötleteket. A digitális iker segítségével virtuálisan meg lehet ismételni egy problémát, így a megoldást a szoftverben lehet megtervezni és tesztelni a valós világ helyett. Ez a funkció az előrejelzések szerint az Ipar 4.0 forradalom részeként fellendíti a digitális ikrek elfogadását, és ezzel a digitális ikrek piacát is előre lendíti.

A digitális ikerpiac részesedésének elemzése

Régiók alapján Észak-Amerika várhatóan a legjövedelmezőbb lesz. A magas gazdasági növekedésnek és a digitális ikreket szállító beszállítók nagy jelenlétének köszönhetően ezek a változások pozitívan hatottak a digitális ikerpiac észak-amerikai bővülésére.

Típus alapján várhatóan a rendszer alapú digitális iker lesz a legjövedelmezőbb. Ez a növekedés a digitális ikrek növekvő használatának tulajdonítható a rendszerek számos alkalmazásában.

Alkalmazás alapján várhatóan az autóipar és a közlekedés lesz a meghatározó. A digitális ikrek növekvő használata a tervezés, a szimuláció, az MRO (karbantartás, javítás és nagyjavítás), a gyártás és a szervizelés utáni szolgáltatások terén ennek a növekedésnek tudható be. Az autóipar és a szállítás az egyik olyan terület, amely jelentős növekedést fog tapasztalni a COVID-19 utáni időszakban, mivel az iparági szereplők igyekeznek digitális megoldásokat bevezetni a végponttól végpontig tartó működésükben, hogy csökkentsék a járvány okozta veszteségeket.

Piac régió szerint

  • Észak-Amerika
  • Európa
  • Ázsia és a csendes-óceáni térség
  • Latin-Amerika
  •  Közel-Kelet és Afrika

Piac vállalatonként

  • General Electric
  • PTC
  • Siemens
  • Dassault Systèmes
  • IBM Corporation
  • ANSYS
  • Microsoft Corporation
  • Oracle Corporation
  • Accenture (Mackevision)
  • SAP
  • AVEVA Csoport
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.