Hirdetés
. Hirdetés

A digitális kereskedelmi tranzakciók értéke 2027-re eléri a 20 billió dollárt

|

A Juniper Research új tanulmánya szerint a digitális kereskedelmi tranzakciók összértéke 2027-re meghaladja a 20 billió dollárt. Idén ez még csak 12,3 billió dollár lesz.

Hirdetés

Az előrejelzés szerint a növekedést a digitális fizetési módok és az olyan technológiák egyre nagyobb elfogadottsága fogja elősegíteni, amelyek (mint például az NFC) lehetővé teszik a digitális fizetést a pénztárgépeknél. Ez a költés magában foglalja az online pénzátutalást, a digitális és fizikai áruk vásárlását, a digitális jegyvásárlást, a banki és számlafizetést is.

A kutatás előrejelzése szerint a mobil NFC-fizetések növekedése lesz a legerősebb a digitális kereskedelmi piacon: 2022 és 2027 között a tranzakciók értékének 176 százalékos növekedését prognosztizálják globálisan. A kutatás prognózisa szerint a súrlódásmentes fizetési módok iránti növekvő fogyasztói igény ösztönözni fogja az NFC-tranzakciókat, mivel a fogyasztóknak a mobileszközük mellett nem kell fizetési kártyát is maguknál tartaniuk.

A jelentés arra ösztönzi az NFC-fizetési szolgáltatókat, hogy olyan megoldásokat vezessenek be, amelyek kiküszöbölik a fizetési folyamat minden felesleges lépését. A jelentés ajánlja a biometrikus azonosítást lehetővé tevő eszközök támogatását a fizetési hitelesítéshez, hogy csökkentsék a csalás kockázatát a fizetési folyamat során.

Hirdetés

A kutatás szerint az online vásárlás is a digitális kereskedelem növekedését ösztönözi, mivel az e-kereskedelmi tranzakciók értéke 2022 és 2027 között várhatóan 82 százlékkal fog növekedni világszerte. A fizikai áruk távvásárlása mutatja majd a legerősebb növekedést: a tranzakciók értéke 106%-kal emelkedik várhatón az 5 éves időszak alatt. A növekedést az ellátási lánc és a megrendelések teljesítési műveleteinek javulása, valamint a fizikai áruk gyorsabb szállítási ideje fogja elősegíteni.

A covid-világjárvány csúcspontján a fogyasztók vásárlási tranzakciói kényszerűen átkerültek az e-kereskedelmi csatornákba. Az e-kereskedelmi piacon tevékenykedő szállítóknak alternatív fizetési módokat, például a BNPL-t (vásárolj most, fizess később) kell integrálniuk a megoldásaikba, hogy fenntartsák a gyors növekedést és felvegyék a versenyt a hagyományos üzletekkel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.