Hirdetés
. Hirdetés

A digitális megölte a Polaroid képet

|

A másodpercek alatt papírképet készítő gépet 60 éve mutatták be. A Polaroid bejelentette: jövőre már nem készít instant filmet.

Hirdetés

Hatvan éve annak, hogy Edwin Land bemutatta a Land Camerát. A tudós feltalálónak nem az egy perc alatt elkészülő papírkép volt az első munkája, mivel akkor már nevet szerzett magának speciális szintetikus polarizált film kifejlesztésével, melyet cége forgalmazott is, számos lencse és szűrő mellett. Az egy perces papírképek - melyeket a mindennapokban "Polaroid képként" szoktunk emlegetni - elkészültéhez történet is kapcsolódik.

Land 1944-ben nyaralni volt családjával, és kislánya nem értette, hogy apa miért nem mutatja meg neki azonnal a képet, amit készített. A dolog szöget ütött a lelkes fotográfus fejében, és három évvel később elkészült az első Land Camera, a Model 95, melyet 1948-ban kezdtek el árusítani Bostonban. 1950-re a Polaroid több mint egymillió csomag instant filmet értékesített, összesen több mint négyezer dealer segítségével szerte az Egyesült Államokban.

A digitális fotográfia térhódítása azonban elavulttá tette az instant Polaroid kamerákat és filmeket. A cég már korábban bejelentette, hogy az év végéig leállítja az instant film termékek gyártását. Pamela Landis, a Polaroid ezzel a termékcsoporttal foglalkozó üzletágának munkatársa elmondta, hogy tárgyalnak a technológia licenceléséről egy céggel, mely kisebb volumenben folytatná a filmek gyártását.

polaroid.jpg

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.