Hirdetés
. Hirdetés

A Fehér Ház nem talált bizonyítékokat a Huawei kémkedésére

|

A minap két nagy kínai technológiai céget, a Huaweit és a ZTE-t azzal vádolták meg az Egyesült Államokban, hogy potenciális kémei a kínai kormánynak. Hírek szerint azonban erre nincs bizonyíték.

Hirdetés

Az amerikai kongresszus hírszerzési bizottsága az ügy kirobbanásakor egyenesen azt ajánlotta a cégeknek, hogy kerüljék el e kínai vállalatokat; a felvásárlásaikat, egyesülési manővereiket pedig blokkolják a hatóságok az USA-ban. A politikai hisztéria elég ragadósnak bizonyult, hiszen a kanadai kormány az amerikai törvényhozók intelmei alapján újra megfontolás alá vette, hogy a kormányzati kommunikációs hálózatának fejlesztésében részt adjon-e a Huaweinek. Most viszont olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Fehér Ház nem talált bizonyítékot a Huawei kémkedésére.

Az ügy abból indult ki, hogy a hírszerzési bizottság szerint Kína keresi a lehetőséget a telekommunikációs cégeken keresztüli rossz szándékú tevékenységekre. Ezt az érintett két vállalat azonnal tagadta, ahogy azt is, hogy a kínai kormánytól vagy hadseregtől kapnának pénzt. Sőt azt is felajánlották, hogy bármilyen amerikai kormányzati vagy kongresszusi nyomozásnak állnak elébe.

A Reutersnek most nyilatkozó források arról beszéltek, hogy a Fehér Ház vizsgálatai szerint a Huawei termékei kockázatosak, sérülékenyek és a hackerek tevékenységéhez lehetőséget nyitnak. De a vizsgálat arra nem talált semmiféle bizonyítékot, hogy ezek a hibák szándékosak lennének, vagy a cég bármiféle kémtevékenységet folytatott volna Kínának. Arról viszont a források nem közöltek információkat, hogy ezek a sérülékenységek nemzetközi szinten értendőek-e. A Fehér Ház nem kommentálta a vizsgálatot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.