Hirdetés
. Hirdetés

A Gartner listája: jön a tabletek tömeges üzleti hasznosítása

|

Az iPad és konkurensei mára bizonyították, hogy a tablet több, mint egy újabb konzumer kütyü. A Gartner piackutató cég szerint mostanra a kategória eszközei beléptek fejlődésük második szakaszába, s készen állnak a céges hasznosításra.

Hirdetés

 

Miközben a kezdeti üzleti iPad alkalmazások csak a személyes hatékonyság javítását szolgálták, a második hullám már menedzselhető, biztonságos alkalmazásokat hozott, amelyek a vállalatok fontos tevékenységeit képesek támogatni.

A tabletek a fogyasztói piacról a hátsó ajtón keresztül jutottak be a vállalatokhoz, ahol az alkalmazottak saját tulajdonú eszközeiket kezdték el munkahelyi feladatokra használni. Mára az üzleti alkalmazásuk hivatalosan is polgárjogot nyert, s a táblagépek egyre inkább kiterjedőben vannak.

„A vezetők megtalálják a tablet üzleti alkalmazásának lehetőségét, és újraértelmezik a 'kéznél van' kifejezést ott, ahol más számítógép kategóriák adaptációja nem járt sikerrel. A vezérigazgatók például előszeretettel használják őket arra, hogy az igazgatósági ülésen információkat osszanak meg a résztvevőkkel. A kereskedők pedig az ügyfeleikkel való találkozókon alkalmazzák, ugyanis a értékesítési eszközök segítenek összehozni sok megállapodást, miközben csökkentik az elkövetett hibák arányát. A kereskedelmi és marketingvezetők az üzleti műveletek összegző, elemző táblájaként használják, a marketingesek pedig kampányokat szerveznek köréjük" - fejtegette David Willis, a Gartner alelnöke.

A tabletekre szánt alkalmazások 10 kategóriába sorolhatók a Gartner szerint.

1. Értékesítést támogató rendszerek: az ügyfeleknek szóló információs anyagok létrehozását segítő alkalmazások, értékesítési prezentációk és megrendelési rendszerek.
2. Üzleti intelligencia: Elemző és teljesítményt javító alkalmazások a menedzsment számára.
3. E-mail rendszerek, amelyek elválasztják egymástól a céges üzeneteket a személyesektől.
4. Együttműködést segítő alkalmazások megbeszélésekre, tárgyalásokra.
5. Fájlmegosztó és dokumentumok szétosztását támogató alkalmazások.
6. Általános céges alkalmazások CRM, ERP, SCM és üzenetküldés támogatására.
7. Egészségügyi támogatórendszerek orvosoknak, nővéreknek és fizikoterapeutáknak.
8. Hostolt virtuális desktop a biztonságos távoli elérésű applikációk használata érdekében, a megszokott kezelőfelületen és alkalmazási környezetben.
9. Közösségi hálózatok alkalmazásai intelligens üzleti betekintéssel.
10. Táblakönyvek a dokumentumok és jelentések biztonságos továbbításhoz.

A Gartner szerint ugyan már szélesre nyílt a tabletalkalmazások piaca, de a vállalatokat még óvatosságra inti. A táblagépek nem helyettesítik ugyanis a perspektivikus vállalati gondolkodást, még akkor sem, ha a rájuk írt alkalmazások megkönnyítik a cégvezetők vagy a sales-részleg tevékenységét. „Ezért a tabletre írt alkalmazásokat az üzleti életnek kell felértékelni a funkcionalitás, az üzleti folyamatokba való integrálhatóság, a felhasználók visszajelzései, a rendszerintegráció, a menedzsment és biztonság, az alkalmazás architektúrája és a forgalmazók életképessége alapján" - szögezte le David Willis.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.