Hirdetés
. Hirdetés

A gazdagokat célozza meg az első svájci digitális magánbank

|

Komoly előrelépést jelent az iparág számára.

Hirdetés

Svájcban igen komolyan veszik, hogy a banki ágazat tökéletesen működjön, így annak ellenére, hogy az alpesi ország közismert innovatív cégeiről, a pénzintézetek mégis a konzervatív működést támogatják. Egy digitális magánbanknak csak akkor van esélye piacra lépni, ha képes az első naptól fogva tökéletes szolgáltatásokat nyújtani. Úgy tűnik, hogy a neobankok érése eljutott arra a fokra, amikor az első fecske már Svájcban is repülhet.

Az Alpian SA bejelentette, hogy - miután megkapta a FINMA, a svájci pénzügyi piaci felügyelet engedélyét - megnyílt az első teljesen digitális svájci magánbank, amelyet kifejezetten a "tömeges vagyonos ügyfélszegmens" igényeinek kielégítésére terveztek. A hétköznapi és privát banki tevékenységeket ötvöző, mobilon elérhető digitális szolgáltatása már letölthető az Apple és a Google play áruházakból.

Hirdetés

Az Alpian egy új bank és új márka, amelyet az Icrossing brit digitális ügynökség támogatásával állítottak fel. A svájci pénzintézet azt állítja, hogy az emberi szakértelem és a csúcstechnológia innovatív kombinációjával nyújt személyre szabott privát banki szolgáltatásokat. Ehhez kidolgoztak egy egyedülálló hibrid modellt, amelyben a biztonságos, korszerű banki platformot kombinálják az Alpian tapasztalt vagyonkezelési tanácsadóinak támogatásával és útmutatásával. Így a tehetős ügyfelek hozzáférhetnek az egyébként a hagyományos magánbankok klienseinek fenntartott szolgáltatásokhoz.

A bank azt állítja, hogy a mindennapi banki ügyintézés is zökkenőmentesen beleszövődik az Alpian digitális élményébe, amely lehetővé teszi a fizetések végrehajtását, a devizaváltást, a készpénzfelvételt és a vásárlást egy exkluzív fém bankkártyával. A többi Neo bankhoz képest kulcsfontosságú megkülönböztető elemként az Alpian ügyfelei az alkalmazáson belüli időpont-egyeztetésre is képesek lesznek, videohívást kezdeményezhetnek svájci székhelyű vagyonkezelő tanácsadókkal, hogy bármilyen kérdéssel vagy problémával foglalkozhassanak. Az emberi érintkezés ugyanis szerintük az értékteremtés szerves részét képezi.

Schuyler Weiss, az Alpian vezérigazgatója elmondta, hogy Svájc első digitális magánbankjának elindítása előrelépést jelent az iparág számára. Pasha Bakhtiar, az Alpian elnöke pedig hozzátette, hogy a csapatuk fáradhatatlanul dolgozott egy erős svájci bank felépítésén és egy páratlan digitális privát banki élmény kialakításán.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.