Hirdetés
. Hirdetés

A Goldman Sachs még az elbocsátások közben is nyitott maradt a kriptokölcsönök folyósítására

|

A leépítések a beszámolók szerint a felső-, közép- és alsóbb szintű vezetőket érintették.

Hirdetés

A Goldman Sachs digitális eszközökkel foglalkozó részlege a hírek szerint nyitott a 70 fős csapatának megerősítésére, annak ellenére, hogy a múlt hónapban a cégnél hatalmas költségcsökkentési műveletet hajtottak végre, amelynek eredményeképpen 3200 alkalmazottól váltak meg, ami a 2008-2009-es globális pénzügyi válság óta a legnagyobb elbocsátási kör. A leépítések a beszámolók szerint a felső-, közép- és alsóbb szintű vezetőket érintették, és az ügyet ismerő személy szerint az alapvető kereskedési és banki egységekre koncentráltak.

Mathew McDermott, a Goldman Sachs digitális eszközökért felelős globális vezetője elmondta, hogy a bank továbbra is "nagymértékben támogatja" a blokklánc-alkalmazások feltárását, és hogy a digitális eszközökkel foglalkozó részleg idén szükség szerint felvesz munkatársakat. A vezető a múlt héten Hongkongban nyilatkozott a Bloombergnek, megjegyezve, hogy a digitális eszközökkel foglalkozó csapat a 2020-as mindössze négy munkatársról mára mintegy 70-re nőtt.

Hirdetés

Decemberben McDermott azt mondta, hogy a cég az FTX kriptotőzsde összeomlása után lehetőséget látott olyan kripto cégek megvásárlására, amelyek észszerűbb árakon érhetők el, hozzátéve, hogy már végzik az átvilágítást néhány kripto céggel kapcsolatban. Megjegyezte, hogy bár az FTX volt a terület "posztergyereke", végső soron az iparág mögött álló technológia továbbra is jól teljesít - írja a Cointelegraph.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.