Hirdetés
. Hirdetés

A Google 1 milliárd eurót fektet be a németországi felhőkbe

|

A vállalat már korábban jelét adta, hogy 2021-ben komoly beruházásokba kezd.

Hirdetés

A Google kedden közölte, hogy 2030-ig 1 milliárd eurót (1,2 milliárd dollárt) fektet be felhőalapú számítástechnikai infrastruktúrájának németországi bővítésére és a megújuló energiaforrások használatának növelésére. A cég közölte, hogy új felhőalapú számítási központok létesítését tervezi Berlin térségében és Hanau városában, a frankfurti DE-CIX adattőzsde közelében.

A Google az elkövetkező években több mint 140 megawatt villamos energiát vásárolna a francia Engie közműszolgáltató német leányvállalatától az adatközpontok működtetéséhez.

Az Engie garantálja, hogy az áram 80 százaléka szénmentes forrásból származik, beleértve egy új napelemparkot és 22 meglévő németországi szélerőműparkot. A Google közölte, hogy 2030-ra 100 százalékban megújuló energiát kíván használni.

Hirdetés

Peter Altmaier német gazdasági miniszter "erős jelzésnek" nevezte a bejelentést a zöld energia és a digitális infrastruktúra számára - jelentette az AP hírügynökség.

A Google már korábban jelét adta, hogy 2021-ben komoly beruházásokba kezd. A tavasszal ugyanis azt közölték, hogy 7 milliárd dollárt költ adatközpontokra és irodahelyiségekre az Egyesült Államokban, hogy a Covid-19-járvány után felpörgessék tevékenyégüket, ami legalább 10 ezer új munkahely létesítésével jár.

Az adatközpont-bővítések a vállalat felhőüzletágának agresszíven növelését szolgálják. Az üzleti jelentésekből kiderült, hogy a cégnek ez a területe tavaly 13,06 milliárd dolláros bevétel mellett 5,61 milliárd dolláros veszteséget szenvedett el. Thomas Kurian, a Google Cloud vezérigazgatója akkor azt mondta a befektetőknek, hogy most az üzletág növekedésére összpontosítanak, szem előtt tartva a későbbi nyereségességet. A mostani bejelentés arra utal, hogy az intenzív fejlesztések immár átterjednek Európára is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.