Hirdetés
. Hirdetés

A Hertz hatalmas megrendelése után a Tesla piaci értéke meghaladja az 1 billió dollárt

|

A vállalatnak elegendő tőkéje és egészséges mérlege van.

Hirdetés

A Hertz bejelentette, hogy 100 ezer elektromos járművet vásárol a Teslától, ami a történelem egyik legnagyobb akkumulátoros autóvásárlása, és a legújabb bizonyítéka annak, hogy az USA egyre inkább elkötelezi magát az elektromos járművek technológiája mellett. Az üzlet híre ralit indított el a Tesla részvényeiben, ami az autógyártó piaci értékét első alkalommal az 1 billió dolláros határ fölé repítette.

A Hertz a világ egyik vezető autókölcsönző vállalata, a tőle érkező megrendelés azt a bizalmat tükrözi, hogy az elektromos járművek egyre inkább elfogadottak a környezettudatos fogyasztók körében, inkább, mint a kőolajat égető, belső égésű motorral hajtott járművek.

Hirdetés

Mark Fields, a Hertz megbízott vezérigazgatója az AP hírügynökségnek adott interjújában elmondta, hogy a Teslák már érkeznek a vállalat telephelyeire, és novembertől kezdve lesznek bérelhetőek.

A Hertz közleményében azt írta, hogy 2022 végéig befejezi a Tesla Model 3 kisautók beszerzését. Azt is közölte, hogy saját elektromos járműtöltő hálózatot hoz létre, miközben arra törekszik, hogy Észak-Amerika legnagyobb elektromos bérautó-flottáját állítsa fel.

Fields nem árulta el, hogy a Hertz mennyit költ a megrendelésre. De azt mondta, hogy a vállalatnak elegendő tőkéje és egészséges mérlege van, miután júniusban kikerült a csődvédelem alól.

Az üzlet értéke valószínűleg 4 milliárd dollár körül mozog, mivel minden egyes Model 3 alapára körülbelül 40 ezer dollár. Emellett az egyetlen vállalat által leadott elektromos jármű megrendelések listájának élén áll. Az Amazon 2019-ben 100 ezer elektromos kézbesítő kisteherautót rendelt a Rivian-tól, egy elektromos furgonokat, pickupokat és SUV-kat gyártó startup cégtől. Az Amazon befektetője a Riviannak.

A Hertz megrendelése a Tesla részvényeit közel 13 százalékkal, 1024,86 dolláros rekord záróárfolyamra repítette, és a világ legértékesebb autógyártójának teljes piaci értékét valamivel több mint 1 billió dollárra emelte. A világ leggazdagabb emberének, Elon Musk vezérigazgatónak a vagyona 11,4 százalékkal, 255,8 milliárd dollárra nőtt a Forbes szerint.

Az AP-nek adott interjújában Fields világossá tette, hisz abban, hogy az elektromos járművek egyre inkább a főáramba kerülnek, és hogy a Hertz vezető szerepet kíván betölteni az elektromos járművek bérbeadásában. Utalt olyan felmérésekre, amelyek szerint az elmúlt öt évben drámaian megnőtt a fogyasztók érdeklődése az elektromos járművek iránt. "Többen hajlandóak kipróbálni és megvenni, ami eléggé megdöbbentő" - mondta.

Fields szerint a floridai Esteróban székelő Hertz más autógyártókkal is tárgyalásokat folytat további elektromos járművek vásárlásáról, mivel az EV-flottáját bővíti, ahogy egyre több modell kerül a piacra.

A Hertz saját töltőhálózatba is beruház Jövő év végére 3000, 2023 végére pedig 4000 töltőt tervez az Egyesült Államok 65 helyszínén. A vezérigazgató szerint a helyszínek közül sok a Hertz bázisain, például repülőtereken lesz, míg mások külvárosi területeken kapnak helyet. Az ügyfelek a Tesla saját nagy töltőhálózatát is használhatják majd díj ellenében. Az autógyártónak világszerte mintegy 25 ezer töltőből álló hálózata van. Fields azt nem volt hajlandó megmondani, hogy a Hertz mennyit kér majd a Teslák bérléséért, vagy hogy drágábbak lennének-e az ügyfelek számára, mint a benzinüzemű járművek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.