Hirdetés
. Hirdetés

A hétvégén nyílik a <19 Szabadfogású Számítógép Kiállítás

|

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ idén nyolcadik alkalommal rendez kiállítást a <19 Szabadfogású Számítógép verseny nyerteseinek. Érdemes ellátogatni, hiszen a kiállítás interaktív módon mutatja be a legmeghökkentőbb, kreatívabb, fantáziadúsabb és újszerűbb alkotásait a 19 év alatti korosztálynak, ráadásul itt minden számítógéppel készült. A kiállítás a FUGA Budapesti Építészeti Központban december 5-12-ig látható.

Hirdetés

A Szabadfogású számítógép versenyre beadott videofilmek évek óta rendkívül magas színvonalúak: az elmúlt évek során a hasonló nemzetközi versenyek kiemelkedő alkotásait is felvonultató kiállítások alkalmával a széles nagyközönség is meggyőződhetett arról, hogy szinte hungarikumnak tekinthető a tizenévesek által készített mozgóképes alkotások messze kiemelkedő színvonala.

A verseny nyitott minden műfaj, technika, téma irányába, csak valami köze legyen a számítógéphez. Ezzel a verseny kiírója minél tágabb lehetőséget kívánt adni a pályázóknak, hogy mellőzzék a szokásos gondolkozási mintákat, és alapot teremtsenek a meglepetéseknek. A technika az alap, de az igazi műhöz ezen túl kreativitás is kell, személyes közelítés, mondanivaló, mutatnivaló.

?Heller Ágnes filozófus a filozófiát egy interjúban úgy írta le, hogy a tudás egy trambulin, és a filozófia az erről való ugrálás. Ez a művészetben is hasonló. A C3 versenyén mi, a zsűri azt nézzük, hogyan "ugrálnak" a fiatalok a technika alapján. Ha nagyon magasra ugrálnak, és érdekes figurákat mutatnak be, majd művészetnek lehet nevezni. Nem a legjobb technikai megoldás, hanem a szellemesebb, személyes alkotás nyert kitüntetést, természetesen figyelembe véve az alkotó életkorát. Nem tökéletes műtárgyakat vártunk, hanem kreatív kísérleteket." - Eike Berg, képzőművész, a zsűri elnöke

A <19 Szabadfogású Számítógép versenyre idén is bármivel pályázhattak a fiatalok, ami számítógéppel készült: lehetett az játék, honlap, szoftver, animáció vagy robot, a lényeg az volt, hogy a pályamű ötletes és újszerű legyen. A kiállításon megtekinthető alkotások pedig több mint 700 pályamunka közül lettek kiválasztva és méltán bizonyítják a 19 év alatti korosztályban rejlő leleményességet.

A díjnyertes pályamunkák mellett külföldi társrendezvények - az osztrák Ars Electronica U19, a német Medienkulturzentrum MB21 és a svájci bugnplay.ch - díjazott alkotásai is megtekinthetők, így a látogatók össze tudják mérni a magyar, illetve az európai műveket.

A december 12-ig látható kiállítás megtekintéséhez ízelítő a verseny.c3.hu című honlapon található.

 

 

 


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.