Hirdetés
. Hirdetés

A HP épp hogy megtartotta vezető szerepét a PC-piacon

|

Az IDC elemzése szerint a trónkövetelő Lenovo kiszállításai 8,6 százalékkal nőttek, a piacvezető HP-éi pedig 0,6 százalékkal csökkentek a 2012-es év negyedik negyedévében.

Hirdetés

AZ IDC csütörtökön kiadott elemzése szerint az amerikai Hewlett-Packard (HP) jelenlegi legnagyobb riválisa, a kínai Lenovo folyamatos nyomása ellenére is megtartotta vezető szerepét a nemzetközi PC-piacon. A HP kiszállításai 0,6 százalékos csökkenést, a Lenovoéi 8,6 százalékos növekedést mutattak az előző év azonos időszakához képest.

„A HP továbbra is őrzi pozícióját az IDC nemzetközi rangsorában, és a kulcspiacain némi erősödést is sikerült felmutatnia – olvasható az elemzőcég jelentésében. – A Windows 8 eszközök agresszív előretörése hozzájárult ahhoz, hogy a gyártó az ázsiai és csendes-óceáni térségben, valamint hazai pályáján, az Egyesült Államokban is növekedést produkáljon.”

Yang Yuanqing, a Lenovo elnök-vezérigazgatója
 

Az IDC elemzése szerint annak ellenére, hogy a Lenovo a Q4-ben is agresszív piacszerzési politikát folytatott, növekedése valamelyest elmaradt a 2012 korábbi negyedeiben mérttől. „A Lenovo a maga 8 százalékos növekedésével alaposan lekörözte a többi piaci szereplőt. A pozitív eredmény ellenére a cég növekedése szignifikánsan visszaesett a néhány negyeddel korábban mutatottól, amikor közel 30 százalékos bővülést produkált a részesedése” – jelentette a cég.

Zeus Kerravala, a ZK Research elemzője szerint csak idő kérdése, mikor hódítja el a Lenovo a piacvezető szerepet a HP-től. „Egy ideig az is kétséges volt, hogy a HP megtartja-e egyáltalán a PC-üzletágát, nem csoda, ha az emberek elijedtek a cégtől” – elemezte a helyzetet Kerravala. Az amerikai gyártó 2011-ben jelentette be, hogy a PC-divízió értékesítését fontolgatja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.