Hirdetés
. Hirdetés

A HP lezárta a Mercury felvásárlását

|

Ez volt az eddig a legnagyobb szoftvercég-felvásárlás a HP történetében. A Mercury Interactive értéke körülbelül 4,5 milliárd dollár.

Hirdetés

Közvetlenül az ügylet lezárulta után a Mercury a HP Software részévé vált, és a két vállalat eladásai erősíteni fogják egymás termékeinek az értékesítését. Mindezzel olyan új szervezet jön létre, amely iparági vezetője lesz üzleti technológia optimalizálásnak (BTO). A Mercury felvásárlásával a HP Software üzletágának éves bevétele várhatóan meghaladja majd a 2 milliárd dollárt. A HP Software nem GAAP (Generally Accepted Accounting Principles - az Egyesült Államokban a tőzsdei cégekre kötelező számviteli szabályok) alapon számított bevételének a növekedése a cég előrejelzése szerint 10 és 15 százalék között alakul, a működési nyereség pedig hozzávetőlegesen 20 százalékos lesz a 2008-as pénzügyi évben.

Az előzetes számítások szerint a tranzakció várhatóan részvényegységenként hozzávetőleg 4 centtel csökkenti a nem GAAP alapon számított nyereséget a 2007-es pénzügyi évben, és hozzávetőleg 2 centtel növeli a részvényenkénti, nem GAAP alapon számított nyereséget a 2008-as időszakban. Ez tartalmazza a felvásárlás azon könyvelési korrekcióit, amelyek a késleltetett bevételhez és kártérítés költségéhez, valamint számviteli leíráshoz kapcsolódnak - hozzávetőlegesen 141 millió dollárt, vagyis részvényegységenként 5 centet tesznek ki a 2007-es, 43 millió dollárt, vagyis részvényegységenként 1 centet tesznek ki a 2008-as pénzügyi évben.

"A szoftver a HP fontos növekedési tényezője, és örömünkre szolgál hogy a Mercury termékei, szakemberei és ügyfelei csatlakoznak az új HP Software szervezetéhez," - jelentette ki Mark Hurd, a HP elnök-vezérigazgatója.A BTO kategóriájú szoftverek és szolgáltatások segítik az informatikai vezetőket abban, hogy növeljék az informatikai befektetések értékét, és optimalizálják az üzleti eredményeket. Az ügyfelek világszerte azért alkalmazzák a HP BTO kínálatát, hogy automatizálják a kritikus fontosságú informatikai funkciókat a stratégián, az alkalmazásokon és a működésen keresztül.

"A HP Software - a HP ás a Mercury egyesítése - teljes mértékben az ügyfeleinknek nyújtott előnyökre koncentrál. Mi az informatikai vezető számára olyan megbízható partnerként szolgálunk, amely egyedül az ő sikerére koncentrál" - mondta Thomas E. Hogan rangidős alelnök, a HP Software vezetője (képünkön). "Az informatika az elmúlt 25 évben átformálta az üzlet menetét. Itt az ideje, hogy segítsük az informatikát saját magának az átformálásában."

"Az informatikában minden az üzletet szolgálja. Az informatikai vezető feladata hogy az üzleti értékre és a versenyelőnyre koncentráljon. A működés szempontjából az informatikára ugyanazok a szabályok és szigorúság érvényes, mint az üzletre - és ez az, amire a HP Software koncentrál. Hiszünk abban, hogy olyan megoldásokat szállítunk, amelyek kihívást jelentenek, és amelyeken a versenytársaink még csak gondolkodnak" - tette hozzá Hogan."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.