Hirdetés
. Hirdetés

A Huawei egyik szeme sír, a másik nevet

|

Az Egyesült Államok újból meghosszabbítja a kínai gyártó ideiglenes engedélyét, de a korábbinál rövidebb időre.

Hirdetés

Hirdetés

A Huawei második 90 napos haladéka is rövidesen lejár, ám az Egyesült Államok a hírek szerint meg kívánja hosszabbítani az ideiglenes engedélyt, ami lehetővé teszi a kínai gyártónak, hogy meglévő felhasználói számára továbbra is biztosítsa a leszerződött szolgáltatásokat.

Ugyanakkor Reuters értesülései szerint ezúttal csak két hét lesz a hosszabbítás, mert a kormányzat távlati megoldáson dolgozik.

A kínai óriáscég ellen májusban léptették életbe az embargót, amely megakadályozza az amerikai technológiák vásárlását. Ugyanakkor a cég 90 napos ideiglenes engedélyt kapott a távközlési szektoron belüli partnerek kiszolgálására, és az okostelefonok frissítésére. Ezt az engedélyt hosszabbították meg augusztusban újabb két hónappal.

Az Egyesült Államok kereskedelmi minisztere, Wilbur Ross korábban arról nyilatkozott, hogy a kormány olyan engedélyeken dolgozik, amelyek lehetővé teszik a Huawei számára, hogy bizonyos technológiákat és szolgáltatásokat továbbra is beszerezhessen például a Microsofttól és a Google-től.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.