Hirdetés
. Hirdetés

A K22 kikupálja a bankkártyákat

|

A Freescale parányi új IoT lapkája olyan vékony, mint egy fűszál. Okoskártyákba és testen viselhető érzékelőkbe szánják.

Hirdetés

Az okoskártyák még okosabbak, a fitnessövek még fittebbek lesznek a Freescale Semiconductor szupervékony új lapkájával. A mindössze 0,34 mm vastag szilíciummorzsa ideális megoldás a "dolgok internete" (IoT) számára, vagyis minden olyan helyre, ahol nincs szükség nagy feldolgozási teljesítményre,  viszont fontos az alacsony fogyasztás és a kis méret.

A Kinetis K22 egy mikrokontroller (MCU), vagyis speciális feladatokra programozható  lapka beépített memóriával. Az MCU-k nem olyan erőteljesek, mint a PC-kben és okostelefonokban lévő mikroprocesszorok,  de alig fogyasztanak, így nem kell őket minden éjszaka feltölteni.

Az új lapka fele olyan vastag, mint az MCU jelenlegi generációja, így simán beépíthető a szabvány bankkártyákba, amelyeket a gyártók intelligens funkciókkal, például biztonsági szolgáltatásokkal ruházhatnak fel. Méreténél fogva rugalmasabb is, mint az eddigi MCU-k, ezért kiváló olyan termékekbe, amelyeknél számít a hajlékonyság. Nemsokára viszontláthatjuk például bőrre tapasztott vércukormérőkben, sőt, bőr alá beültetett implantátumokban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.