Hirdetés
. Hirdetés

A komoly mobilos perek bő felében érintett az Apple

|

Egy szabadalmi tanácsadással foglalkozó cég infógrafikán szemléltette az aktuális helyzetet.

Hirdetés

Az almás vállalat jogi ügyeit szinte heti szinten olvasgatva bizonyára sokakban felmerült már a gyanú, hogy a Tim Cook vezette gyártó körülbelül az egész mobilos iparral perben állhat: az igazság persze nem ilyen drámai, ám a szabadalmi tanácsadással foglalkozó Kanzatec új infógrafikája szerint nem áll annyira távol a valóságtól.

(Nagyobb méret)


A képen az Egyesült Államokban jelenleg folyó komoly mobilos perek tekinthetőek meg, nem meglepő módon az Apple a grafikon közepén található, hiszen az illusztrált jogi csatározások olyan 60 százalékában érintett. Feisal Mosleh, a Kazatec alelnöke szerint a helyzet szinte biztosan nem fog megváltozni a jövőben, hiszen az erős anyagi háttere miatt a cég megengedheti magának mások kedve szerinti perlését, míg részben szintén az anyagiak miatt a különféle szabadalombirtokosok szemében is egyre vonzóbb az almások bíróságra citálása.


Richard Posner, az Apple-Motorola per bírája pár nappal ezelőtt a Reutersnek adott interjújában az amerikai szabadalmi környezetet egyébként egy dzsungelhez hasonlította, ahol az állatok a rendszer szabályai által megengedett összes karmukat és fogukat bevetik az egymás elleni küzdelem során.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.