Hirdetés
. Hirdetés

A kriptók összeomlottak a globális zavarok közepette

|

A Bitcoin közel 11%-ot esett egy nap alatt.

Hirdetés

A hagyományos részvények zuhanását követően csütörtökön a Bitcoinnal az élen vettek mélyrepülést a kriptopénzek a piacon, mivel a befektetők biztonságosabb pénzügyi eszközök után néztek, míg az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus felforrósodott.

A legnagyobb kriptopénz, a Bitcoin 35 000 dollár alá zuhant, ami egyetlen nap alatt közel 11%-os értékvesztést jelent. A token azóta némileg helyreállt, de az elmúlt héten a vezető kripto több mint 20%-ot veszített értékéből.

Hirdetés

A többi jelentős kriptovaluta árfolyama is zuhant. Az Ethereum több mint 10%-kal 2400 dollárra esett, az XRP pedig több mint 10%-ot veszített, és jelenleg 0,64 dolláron kereskednek tokenenként.

Az Oroszország és Ukrajna között eszkalálódó konfliktus felkavarta a globális pénzügyi piacokat. A két ország közötti teljes körű háború kilátása megijesztette a globális befektetőket, akik eladták a kockázatos eszközöket, például a részvényeket és a kriptovalutákat, miközben a hagyományos biztonságos menedékek, például az arany és a stabil valuták felé fordultak.

A Moszkva elleni kemény szankciók várhatóan az Oroszország által jelentős exportőrnek számító nyersanyagok árának ugrásszerű növekedését idézik elő. Ezek közé tartozik az olaj, a gáz, a fémek, a mezőgazdaság és sok más.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.