Hirdetés
. Hirdetés

A lapka eladások lassulását ígérik 2011-re az elemzők

|

Az igen erős 2010-es év után az iSuppli drámaian csökkenő eredményekre számít.

Hirdetés

Ugyan az idei chipeladások igencsak meglódultak, mégis arra figyelmeztetnek elemzők, hogy a következő év csalódottságra adhat okot. Pozitív 2011-es számokat vár az iSuppli piackutató cég, de a lassacskán lecsengő gazdasági válság továbbra is visszafogja a fogyasztókat és a vállalati beszerzéseket is. Dale Ford, az iSuppli első elnökhelyettese megjegyezte, hogy - amint a vállalkozások végül belekezdtek öreg rendszereik lecserélésébe - az idei kiemelkedő lapka eladásokat végül egy csupán általánosságban megtérülő negyedik negyedévvel zárhatják a forgalmazók.

?A félvezető piac növekedése újraindult, de a lelkesedésnek vége, amint a gazdasági válság ismét kísérti az iparágat." - mondta Ford egy nyilatkozatában. Emlékeztetett, hogy továbbra is tapasztalhatók azok a válság tényezők - például gyér foglalkoztatottság, gyenge hitelkapacitás, az építőipar visszaesése -, amelyek gátolják a fogyasztást, ami pedig nagy mértékben járul hozzá az USA nemzeti össztermékéhez.

Megfigyelők máris visszavágták a félvezetőipar idei forgalmára vonatkozó becsült számaikat. Az iSuppli máris arra számít, hogy a visszaeső igények eredményeként a 2011-es év nem lesz olyan robusztus, mint 2010 volt. A piackutató szerint a globális félvezetőipar forgalma 2011-ben 317 milliárd dollárra tehető majd, ami enyhe, 5,1 százalékos növekedést jelent az idei 302 milliárdosra becsült évhez képest. Ez közel sincs ahhoz a 32 százalékos növekedéshez, amit a becsült 2010-es eredmények alapján 2009-ről 2010-re elkönyvelhetünk. Az iSuppli lanyhuló keresletre és növekvő készletekre számít.

Dan Olds, a The Gabriel Consulting Group elemzője nincs meglepve: ?Még mindig nyomorúságosak az általános gazdasági feltételek. Még mindig túl sok a bizonytalan tényező ahhoz, hogy megváltoztassák a fogyasztók és vállalatok pénzköltésük módját. Az év végén a kereslet diktálja a szállításokat. Ha a cégek nem látnak igényt, akkor mindent megtesznek, hogy ne maradjanak beragadt készleteik, melyek gyorsan értéktelenednek."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.