Hirdetés
. Hirdetés

A Lenovo már növekedést vár a negyedévben

|

Kínában ismét 100 százalékos kapacitással termelnek a Lenovo üzemei. A vállalat elnöke és vezérigazgatója, Yuanqing Yang ebben a negyedévben már növekedésre számít az előző év azonos időszakához képest.

Hirdetés

A világ legnagyobb PC-gyártója címmel büszkélkedő Lenovo komoly visszesést volt kénytelen elkönyvelni 2020 első három hónapjában, ami a vállalat negyedik pénzügyi negyedéve. A nettó profit 64 százalékkal 43 millió dollárra csökkent az előző év azonos időszakához képest, míg a bevétel 9,7 százalékkal mérséklődött, és 10,6 millárd dollárt tett ki.

Hirdetés

A leszállított személyi számítógépek száma 12,3 százalékkal csökkent az időszakban, ez volt a legnagyobb esés a vállalat történetében 2013 óta. Ennek ellenére a Lenovo 24,4 százalékos részesedéssel megőrizte vezető pozícióját a zsugorodó PC-piacon a HP és a Dell előtt.

A Lenovo elnöke és vezérigazgatója, Yuanqing Yang szerint a termelés visszaállt a koronavírus-járvány előtti szokásos szintre, és azt reméli, hogy ebben a negyedévben a vállalat PC és okoseszköz, valamint adatközpont üzletága növekedést fog elérni az előző évhez képest.

A kínai óriásgyártót érzékenyen érintette a koronavírus-pandémia, üzemeket kellett bezárnia, többek között egy nagy gyárat Vuhanban, a járvány kínai epicentrumában. De ez szerencsére már a múlt, jelenleg 100 százalékos kapacitással folyik a termelés a távol-keleti országban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.