Hirdetés
. Hirdetés

A Lenovo részvényei egyre mélyebbre csúsznak

|

A Lenovo, a világ második legnagyobb PC-gyártója majdnem 5 százalékot veszített részvényei értékéből, s papírja 5 hónapos mélységben jár azután, hogy két brókercég leminősítette a cég kilátásait a globális gazdaság gyengesége és a személyi számítógépek iránti kereslet lanyhulása miatt.

Hirdetés

A 6,05 hongkongi dolláros részvényár február óta a legalacsonyabb és alatta van a 200 napos gördülő átlagnak. Attól függetlenül, hogy most rossz napokat él meg a cég, a részvényárfolyama még mindig 17 százalékkal magasabban van, mint ez év legelején.

Jang Jüan-csing. Van oka szomorkodni 

Ezt pedig a fő versenytársai, a HP, a Dell és az Acer nem mondhatják el a gyenge keresleti kilátások, illetve a menedzsment- és termékstratégiával kapcsolatos aggodalmak miatt. Azaz a Lenovo piaci helyzete relatíve javul.

A Lenovo másik komoly problémája, hogy a várható növekedési üteme az előrejelzések szerint fele a korábbinak. A cég azonban tagadta, hogy az új helyzetre készülve új irányvonalat dolgoztak volna ki. A Lenovo elnöke, Jang Jüan-csing (Yang Yuanqing) a részvényesek gyűlésén közölte, hogy alkalmas időben a vállalat visszavásárolhatja a részvényeit, de ő nem foglalkozott ezzel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.