Hirdetés
. Hirdetés

A Lenovonak gyárt az új sárvári Flextronics gyár

|

Számítógépeket, szervereket és munkaállomásokat gyárt a Lenovo részére a Flextronics ma felavatott üzeme Sárváron. A fejlesztés révén több mint ötszáz munkahely létesült.

Hirdetés

Sean Burke, a Flextronics Computing elnöke a megnyitón azt hangoztatta: nagy várakozással tekintenek a Lenovoval való stratégiai együttműködés kibővítésére, amely szavai szerint hozzájárul mindkét vállalat piaci versenyképességének növeléséhez.

A Flextronics eddig döntően mechanikai és rendszer megoldásokat szállított a Lenovo kínai, valamint gyártási tevékenységeket végzett a Lenovo brazil leányvállalata számára.
A sárvári üzemben folyó évi több százmillió dollár értékű termeléssel a számítástechnikai termékek, elsősorban a PC-k európai piacán szeretnének vezető szerepet betölteni.

Gerry Smith, a Lenovo alelnöke köszöntőjében elmondta: cégük a világ 60 országában van jelen és 160 országban rendelkezik partnerekkel, PC-k tekintetében pedig 30 százalékos részesedéssel rendelkeznek a kínai piacon.

"Nem látom be, hogy miért ne tudnánk egy olyan céget létrehozni, amely világelső a számítógépek gyártásában" - jelentette ki.

Láng János, a Flextronics Computing magyarországi igazgatója azt hangsúlyozta: a Flextronics sárvári ipari parkjában a műanyagipari és az autóipari termékek gyártása mellett egy teljesen új üzletágban indult meg a gyártás.

Szoros együttműködésben dolgoznak a Flextronics zalaegerszegi gyárával és a zalaegerszegi Flextronics Global Service tevékenységével - mondta.

Hetényi Márk, a Flextronics regionális pénzügyi igazgatója az avatóünnepséget követően az MTI-nek elmondta: a sárvári üzem több mint ötszáz dolgozónak ad majd munkát Sárváron.
A beruházás értékéről és a tervezett árbevételről a pénzügyi igazgató üzleti titokra hivatkozva nem kívánt adatokkal szolgálni, csupán annyit mondott, hogy a termelés értékét tekintve "éves szinten több százmillió dollárról beszélhetünk".

Partnerükről, a Lenovoról szólva elmondta: a multinacionális cég, amely főleg laptopjairól ismert, jelenleg a negyedik helyet foglalja el a világpiacon.

"Magyarországon információnk szerint a sárvári az első gyártási tevékenység, amelyet a Lenovo létesített, természetesen a Flextronics-al teljes összhangban és együttműködésben" - mondta.
Hetényi Márk arról is szólt, az új számítástechnikai üzletág beindításával hosszú távon jelentős szaktudással rendelkező munkaerőre lesz szükségük, ezért már felvették a kapcsolatot a régió szakképző intézményeivel.

Olyan operátorokat keresünk, akik nemcsak az összeszereléshez értenek, hanem jártasak a számítógépek tesztelésében, végső ellenőrzésében is - fűzte hozzá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.