Hirdetés
. Hirdetés

A Lexmark felvásárolja a Brainware-t

|

Az intelligens adatrögzítő szoftver szolgáltató felvásárlásával a menedzselt nyomtatási szolgáltatások és end-to-end üzleti folyamat megoldások területén erősít a Lexmark.

Hirdetés

Brainware logo
Brainware logo
A Lexmark International bejelentette, hogy felvásárolja a luxemburgi székhelyű BDGB Enterprise-t, beleértve annak amerikai leányvállalatát, a Brainware-t is, a Vista Equity Partners portfóliójú céget, mintegy 148 millió dollárért. A Brainware a nyomtatóvállalat önálló üzleti egységének, a Perceptive Software-nek lesz a része. A Brainware vezérigazgatója, Carl Mergele közvetlenül Scott Coons-nak jelent majd, aki a Perceptive Software elnöke és vezérigazgatója, valamint a Lexmark alelnöke.

A Brainware intelligens adatrögzítő platformja, a Brainware Distiller kivonja a kritikus információkat a papíralapú illetve elektronikus dokumentumokból, érvényesíti a kinyert adatokat és átadja az ügyfél adatkezelési rendszereinek, a vállalati ERP információs rendszereknek, vagy pénzügyi menedzsment rendszereknek.

A Brainware Distiller hatékonyabbá teszi a számlakezelést, a vevői megrendelések teljesítését, az átutalások kezelését, a dokumentumok tartalomjegyzékbe iktatását, a hitelkérelmek lebonyolítását és egyéb dokumentum alapú üzleti folyamatokat. Az említett szolgáltatások szorosan kapcsolódnak a Lexmark jelenlegi ügyfelek részére kínált szolgáltatásaihoz, valamint a Perceptive Software bővülő vállalati tartalomkezeléséhez (ECM) és üzleti folyamatkezeléséhez (BPM).

A Brainware jelenleg is széleskörű ügyfél-referenciája többek között egészségügyi, feldolgozóipari, pénzügyi szolgáltatási, kiskereskedői, energiai és technológiai szektorokra terjed ki. A cégnek az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Svájcban és Németországban is vannak irodái.

Az akvizíció - melyhez a vállalat USA-n kívüli tőkét mozgatott meg - összhangban van a Lexmark tőkeallokációs keretével, mely során folytatja a felvásárlásokat, hogy támogassa a vállalat növekedését, miközben a pénzfolyam több mint 50 százalékát negyedéves osztalék és részvény visszavásárláskor visszaforgatja részvényeseinek.

Ebben a negyedévben a vállalat egy felgyorsított részvény-visszavásárlás keretében 30 millió dollár értékben vásárolta vissza megmaradt részvényeit, továbbá részvényeseinek március 5-én 25 százalékos osztalékot hirdetett meg, amelyek március 16-án kerültek kifizetésre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.