Hirdetés
. Hirdetés

A LogMeIn 125 millió dollárért megvette a LastPass jelszókezelőt

|

Az új üzlet célja, hogy megerősítse a LogMeIn jelenlegi pozícióját az identitás- és hozzáférés-kezelés, vagyis az IAM-piacon.

Hirdetés

A magyar alapítású LogMeIn cég 125 millió dollárért megvásárolta a LastPass jelszókezelő céget, amelyet egyesíteni kíván az egyszeri bejelentkezésre és más személyazonosság-kezelési szolgáltatásokra specializálódott Meldiummal. Az új üzlet célja, hogy megerősítse a LogMeIn jelenlegi pozícióját az identitás- és hozzáférés-kezelés, vagyis az IAM-piacon. Ez egyben a népszerű LastPass márka növekedését is segítené.

A LogMeIn megjegyezte, hogy az ügylet segít bevezetni számos új módot egyes magánszemélyek és vállalkozások számára, hogy biztonságos hozzáférést kapjanak különösen érzékeny információkhoz. A PCMag cikke szerint a LogMeIn állítólag olyan statisztikákra hivatkozott, amelyek kimutatták, hogy a felhőalkalmazások, valamint a szolgáltatások 80 százaléka érzékeny, szabályozott vagy akár bizalmas adatokat tartalmaz. Eközben az internetezők mintegy 64 százaléka még mindig pontosan ugyanazokat a jelszavakat használja a legtöbb, vagy talán az összes többi weboldalhoz.

Hirdetés

A LastPass vezetője, Joe Siegrist megjegyezte, a LogMeIn és a LastPass közös elképzelése, hogy sok tekintetben képesek lesznek átalakítani az identitás- és hozzáférés-kezelést. Ezek a módok várhatóan nem csak a teljes termelékenységet növelnék, hanem a biztonságot is javítanák az egyes személyek és vállalatok számára egyaránt.

Az ingyenes, prémium, valamint a vállalati LastPass-ügyfeleknek csak egy kis változást fognak tapasztalni. A LogMeIn ugyanis a LastPass-t szeretné összevonni a korábban felvásárolt Meldiummal. Siegrist szerint a vállalat a következő hónapok során teljesen LogMeIn család részévé válik. A hírek szerint frissített LastPass-t fognak kiadni, miközben új funkciókat is bevezetnek, valamint tovább bővítik az egész szolgáltatást, mivel azon dolgoznak, hogy segítsenek a LastPass-t még több millió olyan emberhez tudják eljuttatni, akik küzdenek a jelszavakkal.

A nyár folyamán a LastPass-t állítólag megtámadták, és néhány adatelemét valóban ellopták. Arra azonban nem igazán volt bizonyíték, hogy a támadók képesek lettek volna letölteni bármilyen titkosított felhasználói adatot, vagy sikerült hozzáférni bármilyen konkrét fiókhoz. Ennek ellenére a felhasználókat felszólították, hogy azonnal változtassák meg az összes fő jelszavukat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.