Hirdetés
. Hirdetés

A Loom munkahelyi videó üzenetküldő platformot 1,53 milliárd dollárra értékelik

|

Már a távmunkaerő növekedése előtt is nagy piaci lehetőséget láttak, de az elmúlt egy év megmutatta, hogy mekkora kereslet van a termékük iránt.

Hirdetés

A Loom munkahelyi videó üzenetküldő startupot egy új finanszírozási kör után 1,53 milliárd dollárra értékelik, ami több mint négyszeresére növeli az egy évvel ezelőtti értékelését. A 130 millió dolláros befektetést az Andreessen Horowitz vezette, a Kleiner Perkins, a Sequoia Capital, a Coatue Management, a General Catalyst és az Iconiq Capital részvételével.

A Loom videoplatformja lehetővé teszi, hogy az emberek rögzített videoüzeneteket küldjenek a munkahelyükön. Ügyfelei közé tartozik a Netflix, az Atlassian és a Twitter is. A Loom szerint több mint 10 millió ember 120 ezer vállalatnál használja a termékét, és az aktív felhasználói bázis 900 százalékkal nő éves szinten.

A Zoomhoz hasonlóan a Loom is profitált a koronavírus-járvány idején az otthonról történő munkavégzésből. A Zoomtól eltérően a Loom üzenetei előre rögzítettek, és nem valós idejű kommunikációra szolgálnak. "Véletlen egybeesés volt, hogy rímel a Zoomra" - mondta Joe Thomas, a Loom társalapítója és vezérigazgatója.

Hirdetés

A San Francisco-i székhelyű vállalatot 2020 májusában 350 millió dollárra értékelték egy finanszírozási körben - mondta Thomas. Szerinte már a távmunkaerő növekedése előtt is nagy piaci lehetőséget láttak, de az elmúlt egy év megmutatta, hogy mekkora kereslet van a termékük iránt. "Nagyon hatékony egy nézőpont árnyalatainak megismerése" videón keresztül, szemben a szöveggel - mondta.

Az Andreessen Horowitz azért látott lehetőséget a Loomban, mert "a fogyasztói videók és az üzleti célú videók között nincs kapcsolat" - mondta David George, a kockázati tőkecég általános partnere. Elmondta, hogy a Loom virális növekedése az elmúlt évben egyedülálló egy üzleti alkalmazás esetében. "Leginkább organikusan terjed" - mondta a szájról-szájra terjedésről. Az új befektetéssel a Loom a kutatás-fejlesztést és a termékinnovációt kívánja erősítani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.