Hirdetés
. Hirdetés

A metaverzumot a B2B, nem pedig a kiskereskedelmi fogyasztók fogják berobbantani

|

Az üzleti tanácsadók körében egyelőre nagy a lelkesedés a metaverzumot illetően, annak ellenére, hogy a várt áttörés egyelőre sehogy sem akar megérkezni.

Hirdetés

A KPMG Futures szerint az a céljuk, hogy 2025-ig több millió dolláros üzleti lehetőségeket építsenek ki a cég számára a metaverzum technológiák felhasználásával. A KPMG ausztrál részlege hamarosan a metaverzumban tarthat vezetői értekezleteket és köthet több millió dolláros üzleteket az ügyfelekkel. A társaság most azt vizsgálja, hogy a forradalmi technológia hogyan alakíthatja át az üzleti modelljét.

Egy nemrégiben adott interjúban James Mabbott, a KPMG Futures felelős partnere elmondta, hogy a cég valódi potenciált lát abban, hogy a technológia új és hatékonyabb módokat teremt a vállalkozások és a fogyasztók közötti interakcióra. Elég homályosan, de arra utalt, hogy a cégek igényei szerint alakul majd a metaverzum, és erre kevesebb hatásuk lesz a fogyasztóknak.

"Úgy gondolom, hogy az igazán érdekes alkalmazások az üzleti vállalkozások közötti kontextusban lesznek [...] És, hogy ott lesz a pénz, még inkább, mint a fogyasztók által vezérelt részvételben" - mondta Mabbott. Aztán azt is kijelentette, hogy a virtuális interakciók a Metaverzum platformokon nemcsak az ügyfélkapcsolatot és a szolgáltatásnyújtást forradalmasíthatják, hanem potenciálisan további bevételi forrásokat is megnyithatnak a cég számára.

Hirdetés

"Amit keresünk, az a lehetőségek feltárása, hogy új üzleti modelleket és új eszközöket hozzunk létre olyan technológiával, amely alapvetően átalakítja a szolgáltatásaink nyújtásának módját" - mondta a Cointelegraphnak.

A vállalat most hozott létre egy vadonatúj pozíciót az ausztrál KPMG Futures csapatán belül, Head of Metaverse Futures címmel, amelyre Alyse Sue-t, a cég Web 3 vezetőjét nevezte ki. Az új szerepkört a KPMG nagyra törő ambícióját mutatja, hogy 2025-ig több millió dolláros üzleti lehetőségeket építsen ki ezen a területen. Mabbott szerint ennek érdekében a KPMG saját metaverzum kiépítését vizsgálja a vállalat belső üzleti műveletei és az üzleti vállalkozások közötti szolgáltatások számára. Sue részlege a metaverzum mellett a mesterséges intelligenciára (MI) és a kvantumszámítástechnikára is összpontosít.

A KPMG létrehozta a KPMG Origins nevű blokklánc-alapú nyomon követési platformot is, amelyet arra használnak, hogy segítse a kereskedelmi partnereket a "bizalom kódolásában" a határokon átnyúló üzleti tevékenységek során. Mabbott hozzátette, hogy jelenleg mintegy 30 munkatárs dolgozik az ellátási láncra összpontosító platformon.

Az üzleti tanácsadók körében egyelőre nagy a lelkesedés a metaverzumot illetően, annak ellenére, hogy a várt áttörés egyelőre sehogy sem akar megérkezni. Minden esetre a McKinsey nemzetközi tanácsadó cég 2022. júniusi jelentése szerint 2030-ra a metaverzum várhatóan 5 billió dollár értékű lesz. A Citi befektetési bank még egy lépéssel tovább ment, és a metaverzum gazdaság teljes megszólítható piacát 13 billió dollárra becsülte ugyanebben az időszakban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.