Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft felvásárolná az eBay-t

|

Olyan pletykák rebbentek fel, melyek arra engednek következtetni, hogy a Microsoft felvásárolná az online aukcióról, illetve a Skype megszerzéséről híres eBay-t.

Hirdetés

Több forrás is megerősítette, hogy a szoftveróriás beépítené az eBay szolgáltatásait az MSN portálba, ezzel is növelve esélyeit a piacvezető Google-lel szemben.

Állítólag a tárgyalások már régebb óta zajlanak, azonban az utóbbi hetekben egy kicsit lecsillapodtak, félve az esetleges trösztellenes perektől. Tudni kell azonban, hogy a Yahoo! is erősen érdeklődik az eBay iránt, nem mintha ez gátolná a Microsoftot, sőt.

Múlt évben egyébként a Microsoft már egészen közel járt egy Time Warnerrel kötendő megállapodáshoz, melynek értelmében az America Online egyesülne az MSN-nel, ám ezt nem jött össze.

Az MSN fejlesztésének fő iránya a keresés, ami jócskán el van maradva a Google és a Yahoo szolgáltatásai mögött. Az AOL egyébként nemrég kötött egy nagyszabású online hirdetésekre vonatkozó megállapodást a Google vezetőivel, s emellett öt százaléknyi részesedést is átengedtek egymilliárd dollárért.

A Microsoft egyes források szerint még ennél is nagyobb megállapodást kötne az AOL-lal, olyan pletykák is szárnyra keltek, melyek egy ötven-ötven százalékos részesedésű közös vállalatról beszélnek.

Felmerül a kérdés, hogy ez esetben miért nem inkább a Yahoo-t vásárolja fel a Microsoft, ha úgyis ez számít a legnagyobb falatnak, ami még bekebelezhető? Nos, egy másik, Bill Gates-hez közeli forrás szerint azért, mert a Yahoo sokkal inkább tartalomszolgáltató, mint technológiai vállalat, márpedig a Microsoftnak nincs érdekeltsége tartalomszolgáltatót vásárolni. A helyzet igen kusza, a megoldás pedig még egy ideig várat magára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.