Hirdetés
. Hirdetés

„A mindenség információja” és az adatközponti energiahatékonyság

|

Az adatközpontok megbízhatóságának és hatékonyságának kulcsfontosságú tényezője a holisztikus szemléletet képviselő DCIM-platformok alkalmazása.

Hirdetés

A dolgok internete (Internet of Things, IoT) kifejezést gyakorta hallhattuk az IT-szakemberek szájából 2015-ben, a piacelemzők előrejelzései szerint azonban idén is gyakori jelenség lesz. A Gartner tízpontos listája az idei legmeghatározóbb, stratégiai fontosságú technológiai trendekről magában foglal egy csokor IoT-jelenséget, amelyek a jövőben még tovább gerjesztik a meglévő adatmennyiséget, ami aztán fejlett adatbázisokban és az adatközponti elemzőrendszerekben köt ki.

Az egyik ilyen tendencia az "eszközök hálója", azon végpontok bővülő halmaza, amit az emberek alkalmazások és információk eléréséhez vagy más emberekkel, közösségekkel, vállalatokkal és kormányzati szervekkel történő interakciók során alkalmaznak. Ezek az eszközök mind létrehoznak, felhasználnak és továbbítanak információt - a Gartner elnevezése szerint így megalkotják "A mindenség információját" (Information of Everyting). Ezzel a jelenséggel a szervezeteknek is meg kell birkózniuk. Mindez azt jelenti, hogy az IoT és a Big Data töretlen terjeszkedésével az adatközponti kapacitás és teljesítmény iránti kereslet, illetve a felhasználói igények csak fokozódni fognak. Annak érdekében, hogy lépést tarthassanak a fejlődéssel, az üzemeltetők az elmúlt évek eredményeire akarnak majd építeni, a rugalmasság és agilitás, a teljes optimalizáltság és az adatközponti infrastruktúra-menedzsment (DCIM) fő területeire összpontosítva.

Az adatközpontok megbízhatóságának és hatékonyságának kulcsfontosságú tényezője a holisztikus szemléletet képviselő DCIM-platformok alkalmazása, mint például a vezető megoldásszállítóként elismert Schneider Electric StruxureWare™ for Data Centers szoftvercsomagja. Ez a menedzsmenteszköz átfogó képet ad az IT-vezetők számára, és megalapozott döntéshozatalt tesz lehetővé a tervezett változások hatásainak szimulálásával. Emellett az energiahatékonyság növelése, valamint az erőforrás-kihasználás maximalizálása által csökkenti a teljes birtoklási költséget (TCO), továbbá használatával az IT-csoportok eredményesebben támogatják az üzleti folyamatokat. Ahogy az adatközpontok egyre kritikusabb szerepet töltenek be az információkezelésben, a megoldás előnyeinek ismerete mellett elengedhetetlen, hogy a megelőző jellegű karbantartási stratégiákkal is tisztában legyenek az üzemeltetők.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.