Hirdetés
. Hirdetés

A Moody's leminősítette a Coinbase-t

|

És az ügynek még nincs is itt vége.

Hirdetés

A Moody's szerint további leminősítések következhetnek, ha a Coinbase nem diverzifikálja jelenlegi bevételi modelljét, vagy ha még egy elhúzódó medvepiacon sem képes nyereséget termelni.

A Moody's hitelminősítő azok után, hogy leminősítette a Coinbase kriptotőzsde Corporate Family Ratingjét (CFR) és garantált, elsőbbségi biztosíték nélküli kötvényeit, azt is közölte, hogy mindkét besorolást felülvizsgálat alá helyezte további leminősítés céljából. (A Corporate Family Rating a Moody 's által kiadott vélemény a vállalati család azon képességéről, hogy minden olyan pénzügyi kötelezettségét teljesíteni tudja , amely a vállalati családhoz tartozik , mintha egyetlen adósságosztálya és egyetlen konszolidált jogi személyi struktúrája lenne.)

Hirdetés

A Coinbase CFR minősítését a Moody's Ba2-ről Ba3-ra rontotta, ami nem befektetési fokozat alatti besorolásnak minősül. Az elsőbbségi biztosíték nélküli kötvények olyan típusú adósságok, amelyeket a vállalat nem fedez semmilyen eszközzel, és amelyeket csőd esetén előbb kell visszafizetni, mint a többit. Ezeknél a Moody's Ba1-ről Ba2-re minősítette le a Coinbase-t.

Május elején a Cointelegraph arról számolt be, hogy a Coinbase ócska kötvényei a nem túl jó első negyedévre reagálva zuhantak, és a jelentés óta a kötvények további 9,5%-ot estek.

A leminősítés indoklásában a Moody's kiemelte, hogy a Coinbase bevételi modellje "a kereskedési volumenhez, az egy felhasználóra jutó tranzakciós aktivitáshoz és az általános kriptoeszköz-árakhoz kötődik". Kiemelte, hogy a kriptoárfolyamok meredek áresése az elmúlt hónapokban az ügyfelek kereskedési aktivitásának csökkenését okozta, ami viszont gyengébb bevételt és pénzáramlást okozott a társaságnak.

A bizonytalan környezet miatt a Coinbase június 14-én kénytelen volt elbocsátani munkatársai mintegy 18 százalékát. A Moody's szerint azonban még ezzel az intézkedéssel együtt is arra számít, hogy a Coinbase jövedelmezősége "továbbra is kihívással küzd a jelenlegi környezetben".

Az Egyesült Államokban is élesedett a verseny az ügyfelekért, miután a Binance.US elkezdte a Bitcoin (BTC) azonnali, díjmentes kereskedését. Az ajánlat a Robinhood kereskedési platform nyomdokaiba lép, amely 2018-ban úttörő szerepet játszott a jutalékmentes kriptokereskedésben.

A Coinbase június 23-án a felhasználók platformra vonzása érdekében öt új Ethereum (ETH) ERC-20 tokent adott hozzá, valamint azt a lehetőséget, hogy a felhasználók a Solana (SOL) USD Coin (USDC) mellett a Polygon (MATIC) hálózaton is küldhessenek és fogadhassanak bizonyos eszközöket.

A Moody's közölte, hogy további leminősítésre szólíthat fel, ha a kriptoárak tovább esnek, és ha a tőzsde kereskedési volumene változatlan marad vagy tovább csökken. Azt is vizsgálni fogja, hogy a cég képes-e csökkenteni a kiadásokat, a tehetségek megtartásának képességét, valamint a lehetséges "kriptoeszköz-szabályozási fejleményeket".

A hitelminősítő hozzátette, hogy a Coinbase besorolásait a jövőben ismét felminősíthetik, ha a cég még medvepiac idején is képes nyereséget termelni, és diverzifikálja bevételeit más, nem a kereskedéshez és a kriptopénzárakhoz kapcsolódó forrásokon keresztül. Megjegyezték, hogy 2022 első negyedévében a kriptotranzakció-alapú bevételek a Coinbase nettó bevételének 87 százalékát tették ki. A Coinbase részvényeinek értéke éves szinten közel 77 százalékkal csökkent.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.