Hirdetés
. Hirdetés

A nagyi visszavág

|

A texasi nagymama, aki akkor hallott először a fájlcseréről, amikor értesítették, hogy a RIAA perbe fogta, visszavágott a szervezetnek.

Hirdetés

Ms. Crain, miután megmenekült a Rita hurrikán elől, úgy döntött, hogy itt az idő, hogy ellentámadásba lendüljön abban a nyolc hónapja húzódó perben, melyben a RIAA (Recording Industry Association of America - Amerikai Lemezkiadók Szövetsége) 4500 dollárért követel tőle. A nagymama korú hölgy - állítása szerint - életében akkor hallott először a fájlcseréről, amikor a kezébe vette a bírósági idézést, amely szerint perbe fogták miatta.

A jogcím, melynek alapján ellenkeresettel élt a RIAA-val szemben: "egy vagy több esetben előforduló, törvénytelen magánnyomozás nyílt cselekménye". Az ügy arról szól, hogy a RIAA olyan cégeket bízott meg adatgyűjtéssel, amelyeknek nem volt engedélyük Texas állam területén történő bizonyítékgyűjtésre. Ms. Crain azt állítja, hogy a MediaSentry nevű cég tisztában volt ezzel a követelménnyel, de figyelmen kívül hagyta. Mi több, azt is sugallja, hogy a RIAA bátorította a céget, hogy ne akadjon fel ilyen csekélységeken. "(A RIAA és a MediaSentry) megegyeztek egymással, és egyetértettek abban, hogy engedély nélküli és törvénytelen nyomozást is végeznek azért, hogy bizonyítékot szolgáltassanak ehhez a perhez és ezernyi másik peres ügyhöz" - írja a keresetben.

A MediaSentryt nem csupán a RIAA, de az MPAA (Motion Picture Association of America - Amerikai Filmgyártók Szövetsége) és néhány más csoport is alkalmazta, hogy lenyomozzá a fájlcserélő programok felhasználóit, akikről azt gondolták, hogy szerzői jogokat sértenek. Ha bebizonyosodik, hogy jogtalanul jártak el (nem csupán Texasban, de más államokban is, ahol hasonlóan engedélyhez kötik az ilyen nyomozásokat), számos per hiúsulhat meg az illegálisan beszerzett bizonyítékok miatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.