Hirdetés
. Hirdetés

A nagyok életben tartják az XP-t

|

A meghatározó PC-gyártók megtalálták a módját annak, hogyan tartsák életben és kínáljanak egyes gépeikkel XP-t, annak hivatalos forgalmazási ideje befejeztével, június 30-a után is.

Hirdetés

A múlt héten a sajtó felkapta Steve Ballmer egy nyilatkozatát, a kollégák azt hallották ki a szavak közül, hogy az XP élettartamát megnövelhetik, ha az ügyfelek igénylik ezt. Egészen pontosan egy belgiumi rendezvényen szó szerint az hangzott el, hogy "Ha az ügyfelek visszajelzése változik, akkor mindig okosabban ébredhetünk fel (értsd: meggondolhatjuk magunkat), de jelenleg konkrét tervünk van az XP-szállítások befejezésére." Az eset óta a Microsoft nem győzi cáfolni a találgatásokat, az XP-nek vége lesz június végével, kizárólag a MID-ek és a netbookok, nettopok számára tartják életben 2010 júniusának végéig, vagy a Windows 7 megjelenéséig.

A nagy PC-gyártók azonban, úgy tűnik, nem várják meg, míg a Microsoft esetleg meggondolja magát, és kihasználva a Windows Vista licencében foglaltakat, a Dell, a HP és a Lenovo is kínálni fog XP-t június után is. Nyilvánvaló az indíttatásuk: ha az ügyfél XP-t akar, akkor XP-t fog kapni, hiszen ezen (is) múlik, hogy mennyi gépet értékesítenek.

A Dell a Windows Vista Business és Ultimate verzióinak licencében foglalt "downgrade license" záradékot használja ki, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználó XP Professionalt használjon Vista helyett.

A HP hasonlóképp a "downgrade" opciót használja ki ahhoz, hogy XP-t kínáljon egyes gépeihez, egészen 2009 július végéig. Mindkét cégnél ezek a gépek úgy szerepelnek, mint amikkel Vistát adtak el, de élve a visszalépés jogával, a felhasználó XP-t használ rajtuk - jogtisztán.

A Lenovo ugyan eleve Vistát telepít egyes gépeire, de ugyanakkor mellékel egy XP-s rendszer-visszaállító lemezt is, lehetőséget biztosítva arra, hogy a felhasználó a régebbi operációs rendszerre térjen át.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.