Hirdetés
. Hirdetés

A NetApp hazánkban is erősödik

|

A vállalat az utóbbi években megerősítette magyarországi partnerhálózatát, és rendszerintegrátorokkal együttműködve értékesíti adattároló- és adatmenedzsment-megoldásait.

Hirdetés

Az adattároldó- és adatmenedzsment-megoldásokat szállító NetApp a nemrégiben a közép-kelet-európai piacon is bemutatta a továbbfejlesztett FAS2000 termékcsaládot, amely teljesítményben és skálázhatóságban is felülmúlja elődeit. A NetApp megoldása egy központi tárolóban rögzíti az adatokat, és ezáltal lehetőséget biztosít a tárolókapacitás csökkentésére, az információk hatékony felhasználására és virtualizált rendszerek kiépítésére. A Windows-alapú rendszereket célzó FAS2000 a NetApp közép-kelet-európai üzleti stratégiájának alapját képezi.

Üzleti modell

A cég direkt és indirekt értékesítési módszereket alkalmaz, és a nemrégiben olyan stratégiai partnerekre tett szert, mint a VMware, az Oracle, a Microsoft és az SAP, valamint több nemzetközi rendszerépítő és rendszerintegrátor (GSI - Global System Integrator) vállalattal állapodott meg. A NetApp szerint ezek a cégek fontos szerepet kapnak a cloud computing, szűkebb értelemben az infrastruktúra, mint szolgáltatás (IaaS - Infrastructure-as-a-Service) területén, hiszen a felhőmodell az elkövetkező években gyökeresen meg fogja újítani az informatikai infrastruktúra használatának gyakorlatát. A NetApp egyik legfontosabb GSI-partnere a T-Systems, amely a cég adattároló termékeire építi Dynamic Services szolgáltatását. Dan Warmenhoven, a vállalat igazgatótanácsának elnöke szerint az üzleti szféra informatikája a szolgáltatás-központú modell felé tart, amelyben egymással összekapcsolt belső és kihelyezett rendszerek, szolgáltatások játsszák majd a főszerepet.

Nagyobb hangsúlyt kap a régió

A vállalat bécsi központjából irányítja a régiót, és az utóbbi 2 és fél évben jelentős erőfeszítéseket tett piaci pozíciójának növelésére, partnerhálózatának bővítésére Magyarországon, Csehországban és Lengyelországban. Ennek eredményeképpen a lengyeleknél megduplázta, hazánkban és a cseheknél jelentősen megerősítette értékesítési csapatát és piaci részesedését. A NetApp elsősorban a közepes méretű, 100-1000 alkalmazottat foglalkoztató szervezetekre koncentrál. Magyarországon a pénzügyi, az egészségügyi- és termelési iparágakban van jelen, és partnerei (BCSS, MHM, S&T) segítségével a kormányzati és telekommunikációs piacokra is be kíván lépni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.