Hirdetés
. Hirdetés

A PayPal az ukrajnai agresszióra hivatkozva leállítja szolgáltatásait Oroszországban

|

A vállalat eddig több mint 150 millió dollárt segített összegyűjteni az ukrajnai válaszintézkedéseket támogató jótékonysági szervezeteknek.

Hirdetés

A PayPal Holdings "a jelenlegi körülményekre" hivatkozva szombaton leállította szolgáltatásait Oroszországban, csatlakozva számos pénzügyi és technológiai vállalathoz, amelyek az ukrajnai inváziót követően felfüggesztették ottani működésüket.

"A jelenlegi körülmények között felfüggesztjük a PayPal szolgáltatásait Oroszországban" - mondta Dan Schulman elnök-vezérigazgató közleményében. Hozzátette, hogy a vállalat "a nemzetközi közösséggel együtt elítéli Oroszország erőszakos katonai agresszióját Ukrajnában".

Hirdetés

A vállalat szóvivője szerint a PayPal "egy ideig támogatja a pénzfelvételt, biztosítva, hogy a számlaegyenlegek az alkalmazandó törvényeknek és szabályozásoknak megfelelően kerüljenek kiutalásra".

A PayPal, amely eddig csak a határokon átnyúló tranzakciókat engedélyezte az oroszországi felhasználók számára, szerdán leállította az új felhasználók fogadását az országban.

Emellett ukrán kormányzati tisztviselők felszólították a PayPal-t, hogy lépjen ki Oroszországból, és segítsen nekik az adománygyűjtésben.

A PayPal pénteken közölte, hogy "az invázió kezdete óta a PayPal több mint 150 millió dollárt segített összegyűjteni az ukrajnai válaszintézkedéseket támogató jótékonysági szervezeteknek, ami az egyik legnagyobb erőfeszítés, amit ilyen rövid idő alatt láthattunk.

A PayPal oroszországi felfüggesztése a Xoom nevű pénzátutalási eszközére is vonatkozik. A rivális Wise és a Remitly korábban már felfüggesztette egyes szolgáltatásait Oroszországban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.