Hirdetés
. Hirdetés

A PC-k bölcsőjéből igazolt nagyágyút a HP

|

A cég új technológiai vezetője az a Tolga Kurtoglu lesz, aki tíz évig irányította a legendás Xerox PARC-ot - azt a céget, ami egy sor számítástechnikai alapvetés kifejlesztéséért felelt.

Hirdetés

A technológiai világ egyik legrangosabb cége, a HP bejelentette, hogy a technológiai vezetőnek sikerült megnyernie Tolga Kurtoglut, aki korábban a Xerox kutatási főnöke volt, és tíz évig irányította a hires Palo Alto-i kutatási központot, a Xerox PARC-ot.

A Xerox PARC-ról azt érdemes tudni, hogy sokak szerint ez a kutatóintézet a személyi számítógépek egyik bölcsője, ahol olyan meghatározó koncepciók születtek, mint a grafikus felhasználói felület (a GUI), vagy az egér. Persze az utóbbi esetében azért annyi pontosítást feltétlenül érdemes tenni, hogy az ősváltozat feltalálója a stanfordi Doug Engelbart volt, és tőle származik az eszköz neve is, ám a később elterjedt formát a PARC-ban dolgozta ki Bill English, és az első számítógépes egerek forgalmazását is a Xerox kezdte meg.

Új munkahelyén Kurtoglu technológiai igazgatóként a HP Labs működését fogja irányítani, és ahogy a vállalat közleményéből kitűnik, új cége sokat vár tőle az élvonalbeli technológiák és újítások fejlesztése terén. Kurtoglu leigazolásával egyidejűleg a HP azt is bejelentette, hogy Sarabjit Singh a Bain & Co.-től a HP-hez igazol át, és ő lesz a high-tech óriás stratégiai és inkubációs főnöke.

A HP igazgatója, Enrique Lores azt mondta a két új munkatársról, hogy vezetésükkel tovább erősödhet a HP új termékek, szolgáltatások és üzleti modellek kidolgozására irányuló innovációs potenciálja. Kurtoglu egyébként gépészmérnöki diplomát szerzett, és a a Xerox PARC előtt a NASA és a Dell munkatársa volt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.