Hirdetés
. Hirdetés

A phablet kihalt állatfaj

|

Az elemzők nem jósolnak túl nagy jövőt a tepsifon néven is emlegetett készülékeknek.

Hirdetés

A Samsung idáig úgy tűnik, hisz a tabletek és az okostelefonok közötti átmenetben. Az elképzelését a Galaxy Note 2 is alátámasztotta, hiszen 5 milliót adtak el belőle mindössze két hónap alatt. A Flurry nevű elemzőcég ennek ellenére úgy gondolja, a phabletnek nincs jövője.

A legutóbbi elemzésük szerint a 3,5-4,9 hüvelykes méretosztályban szereplő készülékek uralják jelenleg a piacot. Idén februárban a mobilos felhasználók 16 százaléka kicsi telefont használt, 3,5 hüvelykes képátló alattit. Nagyjából 69 százalék választotta a közepes méretet, 2 százalék a phableteket (5-6,9 hüvelyk), 6 százalék a kicsi tableteket (7-8,4 hüvelyk) és 7 százalék a normál táblákat (8,5 hüvelyk fölött). 

A Flurry szerint a tepsifon néven is emlegetett készülékek nem lesznek képesek megvetni a lábukat a piacon. Ezek az eszközök pillanatnyilag csak Android platformra építkeznek, az Apple nem kínál hasonlót. 

A fejlesztőknek természetesen azokra az eszközökre kell dolgozniuk, amelyek a legnépszerűbbek - a jóslatok szerint ezért is felejtjük majd el hamar a phableteket. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.