Hirdetés
. Hirdetés

A Qualcomm nem fizet a Sharpnak

|

A japán gyártó a termelésben és a pénzügyekben sem hozza a kitűzött célokat.

Hirdetés

A Sharp és a Qualcomm tavaly decemberi megállapodásának értelmében az utóbbi lapkagyártó március 29-ig adná át a Sharpnak a 9,9 milliárd jenes befektetés második részletét. A japánok azonban nem érték el a termelésben és a pénzügyekben kitűzött célokat, ezért nem kapják meg júniusig a maradék 5 milliárd jent.

Az egyesség jegyében a Sharpnak már meg kellett volna kezdenie a következőgenerációs, energiatakarékos Micro Electro Mechanical Systemt kijelzőpanelek tömeges gyártását - ezeket egyébként a Pixtronics-szal karöltve fejlesztették, ami a Qualcomm egyik leányvállalata. A gyártás egyelőre várat magára.

A Sharpnak a most márciusban véget érő pénzügyi év végéig működési nyereséget is fel kellett volna mutatnia, azonban ezt a kitételt sem sikerült teljesíteniük. Hasonlóan a többi japán céghez, a Sharp is nehezen marad versenyben a piacon, az egyre gyengülő tévé- és kijelzőeladások pedig elősegítik a további romlást. A hónapban a Sharp 3 százaléknyi részvényét adta át a Samsungnak, 10,4 milliárd jenért cserébe.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.