Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung beszállítója fiatalkorúakat dolgoztat

|

Az óriás cég egyik kínai szállítója állítólag 16 éven aluli munkaerőt is alkalmaz, állapította meg egy munkaügyi megfigyelő szervezet. A gyermekek munkájáért óránként 1 dollárt fizetnek.

Hirdetés

A problémákat a China Labor Watch fedezte fel, amikor belső embereket küldött a céghez, hogy dolgozzanak a HEG Electronics-nál, amely többek közt mobiltelefon gyártásával, sztereó felszereléssel és DVD lejátszó készítésével szól bele a Samsung életébe.

A nyomozók a június-július hónapot töltötték a cégnél alkalmazottként, ez idő alatt 16 éven aluli munkásból hét darabot regisztráltak, melyből egyik mindössze 14 éves volt.

A munkavállalók szörnyű körülmények közt dolgoznak

A HEG-nél napi tizenegy órát kell dolgozni, heti hat nap. Erre csak hab a tortán, hogy jó munkáért nincsen jutalmazás, azonban kis hibáért is könnyen büntetnek. Nem mellesleg a tizenegy órát állva kell végigszenvedni, írta a megfigyelő csoport.

Bár a kínai törvények tiltják a 16 éven aluliak alkalmazását, az eset egyáltalán nem számít egyedülállónak. A HEG két ezer embernek ad munkát, nagy részük (~80%) szakmai gyakorlatot teljesítő diák. Bár a cég tisztában van a botránnyal, továbbra sem ellenőrzi munkaerejének életkorát, nem tesz semmilyen lépést, hogy megállítsa a kiskorúak dolgoztatását.

gyerekmunkások a Samsung beszállítójánál
gyerekmunkások a Samsung beszállítójánál

Fiatalkorúak a Samsung beszállítójánál - a munka az munka (képünk illusztráció)

Reakciók?

Míg a HEG nem vette fel a telefont, a Samsung azt nyilatkozta, hogy az idén két ellenőrzést is tartottak a leányvállalatuknál, amelyek során nem találtak szabálytalanságot.

„A jelentésre tekintettel, újabb teljes körű vizsgálatokat fogunk végezni, melyekre a legkorábbi lehetséges időpontban sort kerítünk” – nyilatkozták a Samsungnál.

Vajon mit fog eredményezni a felülvizsgálat? (Nem hiszem, hogy sokan meglepődnének, ha ismét mindent rendben találnának, némi kenőpénz ellenében…)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.