Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung minden évben rengeteg pénzt keresett, de ennyit még soha

|

A cég becslései szerint 76 billió won árbevételt ért el.

Hirdetés

A Samsung Electronics előrejelzése szerint a negyedik negyedévben az üzemi eredménye nagyjából 52 százalékkal emelkedik az előző év azonos időszakához képest, amit a memóriachipek iránti rugalmas kereslet és a szerződéses chipgyártási üzletágból származó jobb megtérülés segített elő. A dél-koreai óriás mobilüzletágának szilárd teljesítménye - az összehajtható telefonok növekvő népszerűségének köszönhetően - szintén várhatóan hozzájárult a növekedéshez.

A világ legnagyobb okostelefon- és memóriachip-gyártója a december 31-én véget ért negyedévre 13,8 billió dél-koreai won, azaz mintegy 11,4 milliárd dollárnak megfelelő működési nyereséget vár, ami jókora fejlődés az egy évvel korábban elért 9,05 billió wonhoz képest.

Hirdetés

A Samsung plusz 1,82 százalékos becsült negyedik negyedéves működési profitja elmaradt a piaci várakozásoktól, de az elektronikai óriásvállalat szerint az eredményben az alkalmazottaknak kifizetett egyszeri bónusz jelent meg. A cég becslései szerint 76 billió won árbevételt ért el, ami nagyjából 24 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest, és negyedéves bevételi rekordot jelent a vállalat számára.

A negyedik negyedéves eredményhirdetéssel a Samsung 2021-re vonatkozó egész éves teljesítménye 51,57 billió won üzemi nyereségre és 279 billió won bevételre emelkedik. Az éves bevételi adat a vállalat eddigi legmagasabbja, míg az éves működési nyereség 43,3 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

A Samsung korábbi legjobb éves teljesítménye 2018-ban volt, amikor 243,77 billió won bevételt és 58,89 billió won működési nyereséget ért el - ami még mindig az eddigi legjobb működési eredmény -, amit a cég a memóriachipek iránti példátlan keresletnek köszönhetett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.