Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung úgy szárnyal, mintha sose lett volna járvány

|

Noha az okostelefonok eladásainak csökkenését jósolták, a cég a különböző chipekből befolyó pénzekből továbbra is növeli a bevételét.

Hirdetés

Az idei pénzügyi év első negyedévére egyből rányomta a bélyegét a koronavírus, ami valószínűleg jelenleg még beláthatatlan gazdasági károkat okozott bizonyos piacokon. A számítástechnika azonban nem áll le, hiszen a gépek és szolgáltatások jelenlegi társadalmainknak mostanra egyik mozgatórugójává váltak, így a gazdaság ezen szegmensének gyártóinak egyelőre nem kell feltétlenül olyan óriási szintű bevételkiesésektől tartania, mint más szegmenseknek.

Hirdetés

A Samsungnak például komoly visszaesést jósoltak a piaci elemzők, ugyanis a legtöbben arra számítottak, hogy a cég jelentős árbevételét jelentő okostelefon-bizniszen láthatóan rajta hagyja majd keze nyomát a COVID-19. Noha ezen a területen valóban történt egy ki visszalépés, de messze nem akkora, amiket a járvány elején jósoltak; ez javarészt annak köszönhető, hogy az Egyesült Államokban és Európában viszonylag gyorsan lazítottak a szabályozásokon, így hamar újranyithattak a boltok.

Ezzel szemben azonban a cég memóriachipjeire elképesztő ütemben megnövekedett a kereslet, hiszen a távmunka miatt rengeteg cég kezdett infrastruktúra-fejlesztésbe. Emellett a szerverbérlés is fellendült, így az új parkok kiépítéséhez szintén nagy szükség van a Samsung által gyártott chipekre. Mindkét esetben számítani lehet arra, hogy a kereslet továbbra is fokozódik, hiszen rengetegen döntöttek úgy, hogy folytatják a fejlesztéseket, amit a korlátozások alatt elkezdtek.

A vállalat által gyártott kijelzők is elkezdhetnek ismét profitot termelni a következő negyedévben, pláne azután, hogy több partner, köztük az Apple is kénytelen büntetést fizetni a Samsungnak azért, mert nem sikerült a korábban beígért OLED panel mennyiséget értékesíteni a lecsökkent iPhone eladások miatt. A cég teljes pénzügyi jelentését július második felében teszi majd elérhetővé, akkor láthatjuk majd, hogy pontosan milyen hatással volt a világjárvány az egyik legnagyobb tech-óriás bevételeire. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.