Hirdetés
. Hirdetés

A Sharp újra az LCD piac élére tör

|

A Sharp európai vezetője elmondta, hogy szerinte az idei év végére visszaszerezhetik vezető szerepüket az LCD televíziók piacán, amit 2005 végén elvesztettek.

Hirdetés

A DisplaySearch piackutató vállalat adatai szerint a Sharp kettőt zuhanva 2005 negyedik negyedére a harmadik helyre esett vissza az LCD TV piacon, ami most fordult elő először azóta, hogy egyáltalán elkezdődött az ilyen televíziók szállítása. Az első helyet azóta a Sony birtokolja.

"Valóban volt egy kis panel előállítási problémánk. Nem tudtunk eleget legyártani belőle. A közeljövőre ez még mindig kihatással lesz, nagyjából 2006 első felének végéig. Ezt követően azonban felzárkózhatunk, köszönhetően a Kameyama 1 és kettő üzemünkben végrehajtott óriási befektetéseknek." - mondta Hans Kleis, a Sharp Electronics Europe elnök-vezérigazgatója.

A Japánban, Kameyamában található egyik gyárukat valóban mintegy 127 millió dolláros beruházással fejlesztették tovább, amellyel 20%-os termelékenység-növekedést értek el. A második gyártelep átépítése most van folyamatban. Az átalakítások után, 2007-re a két üzem havonta mintegy 90 ezer üveglapot lesz képes feldolgozni. Ez nagyjából azt jelenti, hogy évente 20 millió 32 hüvelykes LCD televíziót tudnak majd előállítani.

A CeBIT kiállításon számos új készülékkel képviselteti magát a Sharp, amik többségét az európai piacra szánja. Ezek egyike a 37 hüvelyk képátlójú Aquos LC-37GE1E HD TV, amely júniusban kerül piacra. A vállalat szerint a tavalyi 20 millióról idén 36-ra emelkedik az egész évben leszállított LCD TV-k száma, s ebből idén 6 milliót a Sharp tud majd kiszolgálni, míg tavaly csak 4 milliót sikerült. Európában jelenleg a keleti régió, valamint Spanyolország és a skandináv országok a leggyorsabban növekedő piaci területek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.