Hirdetés
. Hirdetés

A Sharp várja a Qualcomm pénzét

|

Az amerikai lapkagyártó hamarosan a Sharp legnagyobb részvényese lesz.

Hirdetés

A Sharp várhatóan júniusban kapja meg a Qualcomm 120 millió dolláros befektetésének a második részét. A gyártó egészen pontosan június 28-at jelölte meg a naptárában az üzlettel kapcsolatban, amit az sodort veszélybe, hogy a japánok nem tudták teljesíteni a határidőket. A közös erőből gyártott energiatakarékos kijelzők termelésében komoly csúszások jelentkeztek. A Sharpnak a Qualcomm leányvállalatával, a Pixtronixszal kellene elkészítenie a MEMS és az IGZO kijelzők technológiájára épülő megjelenítőket.

A decemberben történt megállapodás beteljesülésekor a Qualcomm a Sharp legnagyobb részvényesévé válik majd. A 120 millió dollár segíthet a Sharpnak túlélni a pénzügyi nehézségeit, de elég közel sem lesz. A legutóbbi pénzügyi évben 3,9 milliárd dolláros veszteségről számoltak be, az mostanit tekintve pedig még nagyobbra számítanak.

Ebben a hónapban a koreai óriás Samsung már átadott a Sharpnak 109 millió dollárt, amelyért cserébe 3 százaléknyi részesedést kapott. A Sharp a hírek szerint a japán bankokkal is megállapodott némi kölcsönről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.