Hirdetés
. Hirdetés

A szkennereit is eladja a Kodak

|

A továbbra is a csőd ellen küzdő Kodak minden hónapban elveszít valamit: ezúttal a szkennereit.

Hirdetés

A Kodak továbbra is azon igyekszik, hogy feltámadjon hamvaiból, ugyanakkor még mindig a csőd ellen küzd, és folyamatosan veszíti el a maradék tulajdonát. Ezúttal a szkennerekkel kapcsolatos üzletágát értékesíti a vállalat. A cég tájékoztatása szerint nyílt aukció kezdődik a Kodak Document Imaging eladásának ügyében. Egyes források szerint a befutó talán a Brother lehet, amely állítólag 210 millió dollárt fizetne a divízióért. 

A Brother főként a faxok, nyomtatás és MFC-s megoldások tekintetében ismert jelenleg. Az aukció várhatóan június végére zárul le, így a Kodak szkenneres divízióját ekkor veheti majd át a nyertes vevő. Az eladással tulajdonképpen tovább folytatódik a nagy múltra visszatekintő Kodak megsemmisülése.

A valaha csúcsminőségként emlegetett képminőségéről és kameráiról ismert Kodakról még anno "Kodak-percek" kifejezés is született, és vannak, akik még ma is használják a szófordulatot. A Kodak ennek ellenére tavaly februárban kilépett a fényképezők piacáról, és az online fotószolgáltatása, valamint a szkenneres divíziója mellett a nyomtatós üzletágát is eladta már. Mivel a szabadalmaik jelentős részétől is megszabadultak, ezért lassan félő lehet, hogy nem marad minek újjászületni. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.